Șefii VW acuzați de manipularea pieței se apără: autoritățile SUA sunt de vină pentru scăderea prețului acțiunilor în 2015!

Șefii VW acuzați de manipularea pieței se apără: autoritățile SUA sunt de vină pentru scăderea prețului acțiunilor în 2015!

Herbert Diess, CEO VW AG (centru st.), și Hans Dieter Poetsch, președinte Consiliu Supervizori VW AG (centru dr.)

Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 4 oct 2019

Comitetul Executiv al Consiliului de Supervizori ai VW AG a transmis un comunicat prin care își apără poziția, în urma deciziei procurorilor din Brunswick de a începe urmărirea penală a doi dintre șefii companiei, președintele Hans Dieter Potsch și CEO-ul Herbert Diess, precum și a fostului CEO, Martin Winterkorn.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reprezentanții VW AG transmit că au cooperat îndeaproape cu procurorii și că au respect pentru munca acestora. În același timp, susțin că, pe baza unei investigații proprii, „extensive și independente”, începută din toamna lui 2015, Comitetul Executiv „poate, din perspectiva de astăzi, să nu vadă că piața de capital a fost deliberat neinformată”. Șefii VW mai spun că „printre alte lucruri, următoarele aspecte vorbesc împotriva acuzației de manipulare a pieței”.

Procurorii germani i-au pus sub acuzare pe șefii Volkswagen în scandalul emisiilor CITEȘTE ȘI Procurorii germani i-au pus sub acuzare pe șefii Volkswagen în scandalul emisiilor

Sunt trecute astfel în revistă faptul că prețul acțiunilor VW a scăzut pe 18 septembrie 2015 ca urmare a anunțului făcut de autoritățile SUA „complet neașteptat, în timpul discuțiilor ce se derulau cu VW”. Cei de la VW susțin astfel că nu puteau să prevadă o astfel de schimbare de abordare a autorităților SUA. Firma de avocatură care oferea consultanță la acel moment le-a transmis celor de la VW că procedurile uzuale ale SUA erau ca anunțul să fie făcut la finalul negocierilor.

Consiliul de Supervizori al VW AG a decis să convoace o întâlnire extraordinară a membrilor săi, pentru a lua o decizie în acest moment.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
dieselgate
herbert diess acuzat
procurori vw
scandal diesel
martin winterkorn