Șeful Fiat Chrysler crede în redeschiderea negocierilor cu Renault, dar nu exclude alți parteneri

Șeful Fiat Chrysler crede în redeschiderea negocierilor cu Renault, dar nu exclude alți parteneri
scris 2 aug 2019

CEO-ul Fiat Chrysler Automobiles, Mike Manley, a declarat că este deschis la reluarea negocierilor pentru o fuziune cu Renault, dar poate primi oferte și de la alți parteneri.

„Suntem deschiși la oportunități”, a spus Mike Manley, cel care l-a înlocuit pe Sergio Marchione în poziția de CEO al Fiat Chrysler, într-o discuție telefonică, potrivit Automotive News. „Nu mă îndoiesc că va mai exista interes pentru asta”, a mai spus el , răspunzând la întrebări privind ce ar putea revitaliza discuțiile cu Renault, însă nu a făcut precizări suplimentare pe subiect.

Negocierile dintre FCA și Renault Group privind o fuziune între cele două companii s-au oprit brusc, prin retragerea ofertei făcute de Fiat, ca răspuns la pretențiile ridicate de statul francez, acționar principal al Renault.

Fostul șef Audi, Rupert Stadler, inculpat oficial în scandalul diesel - VW CITEȘTE ȘI Fostul șef Audi, Rupert Stadler, inculpat oficial în scandalul diesel - VW

Mike Manley a mai declarat că o fuziune nu este imperativă pentru FCA, deoarece business-planul companiei este solid. FCA a raportat rezultate financiare bune în trimestrul al doilea, cu 26,7 miliarde euro venituri, 1,5 miliarde profit operațional și aproape 1 miliard euro profit net. La acesta se adaugă 3,8 miliarde euro, profit din operații discontinue (Magneti Marelli, care a fost vândută pe 2 mai 2019).

viewscnt
Afla mai multe despre
fca
fiat chrysler fuziune renault
fiat rezultate financiare
mike manley fiat