Șeful grupului auto Stellantis anticipează că deficitul de semiconductori va continua până anul viitor

Șeful grupului auto Stellantis anticipează că deficitul de semiconductori va continua până anul viitor
scris 1 mai 2022

Directorul general al producătorului auto Stellantis, Carlos Tavares, nu se așteaptă la îmbunătățiri în lanțul de aprovizionare cu semiconductori înainte de anul viitor, transmite Reuters, preluată de News.ro.

”Livrarea de semiconductori este încă foarte restrânsă, situația este foarte asemănătoare cu cea din 2021. Aș spune că 2022 nu va aduce o îmbunătățire majoră”, a declarat Tavares vineri, la un eveniment la Como, pentru promovarea noului vehicul utilitar sport (SUV) al Alfa Romeo, Tonale.

UE pregătește \ CITEȘTE ȘI UE pregătește "inimaginabilul": interzicerea treptată a țițeiului rusesc până la sfârșitul anului

El a adăugat, însă, că previziunile incluse în rezultatele financiare publicate recent de producătorul auto au fost ”conservatoare” și vor rămâne neschimbate.

Tavares a spus că principala diferență față de anul trecut este că numărul furnizorilor cu probleme este acum mai mic, mulți având un control mai bun asupra operațiunilor și lanțurilor lor de aprovizionare.

Avantajele acordate fostului cancelar Schroder, un apropiat al lui Putin, puse în discuție de Guvernul german CITEȘTE ȘI Avantajele acordate fostului cancelar Schroder, un apropiat al lui Putin, puse în discuție de Guvernul german

”În acest moment, Stellantis este afectat de un număr redus de furnizori de cipuri, maxim trei sau patru”, a spus el, adăugând că se așteaptă la o îmbunătățire în 2023.

CEO-ul a reiterat că impactul invadării Ucrainei de către Rusia a fost până acum ”foarte, foarte marginal” asupra veniturilor grupului.

Ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei este parte a negocierilor de pace – Serghei Lavrov CITEȘTE ȘI Ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei este parte a negocierilor de pace – Serghei Lavrov

El a spus că conflictul face mediul de afaceri mai dificil pentru toți producătorii de automobile, nu doar pentru Stellantis.

Grupul Stellantis, care reunește mărci precum Fiat și Peugeot, a declarat că nu a fost afectat până acum de decizia Rusiei de a opri livrările de gaze naturale către Polonia, unde grupul deține trei fabrici.

viewscnt
Afla mai multe despre
criza semiconductori industria auto
stellantis semiconducatori