ULTIMA ORĂ Dacia Spring va fi vândută și în afara Europei

ULTIMA ORĂ Dacia Spring va fi vândută și în afara Europei
scris 29 apr 2022

Grupul Renault, care deține marca Dacia, a decis să vândă modelul Dacia Spring, prima mașină electrică a mărcii românești, și în afara Europei, continent pentru care acest model a fost dezvoltat.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Prima țară non-europeană care va primi în rețelele de dealeri modelul Dacia Spring va fi Maroc, o piață pe care marca are un succes remarcabil. Cu o uzină în care sunt produse o parte din modelele Dacia și cu o cotă de piață uriașă a grupului Renault (aproape 50%), Dacia poate înregistra un succes la fel de mare precum cel din Europa, pe piața locală, cu modelul fabricat în China, pe baza lui Renault K-ZE, conform datelor analizate de Profit.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori

Potrivit informațiilor transmise de directorul Dacia Maroc, Fabrice Crevola, lansarea lui Spring pe piața marocană va avea loc în luna noiembrie a acestui an. „Spring este făcut pentru circulația în oraș și poate atinge o autonomie de 300 de kilometri în aceste condiții, și chiar peste. Dar dacă vrei să mergi Casablanca – Rabat, va trebui să încarci la sosire”, a spus Crevola. Prețul cu care va fi vândută mașina pe piața din Maroc va fi comparabil cu cel din România, după cum arată primele informații, adică în intervalul 19.000 – 20.000 de euro.

Dacia Spring a înregistrat în Europa un succes major, cu peste 27.000 de unități înmatriculate în 2021, în doar trei luni de livrări, și alte peste 9.000 de unități în primul trimestru al acestui an. La acestea se adaugă comenzile care nu au fost încă onorate, având în vedere că timpul de livrare este de 3 – 4 luni, conform informațiilor transmise de reprezentanții Renault Group.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare

Printre clienții care au contribuit la vânzările Spring în Europa se numără compania Zity, fondată de Renault pentru a-și extinde serviciile de car-sharing. După ce a cumpărat câteva sute de mașini Spring pentru rețeaua din Paris, acum Zity a anunțat că va oferi clienților din Milano, Italia, 450 de mașini Dacia Spring. Acestea vor fi închiriate cu 17 cenți pe minut, respectiv la tarife fixe de 23 de euro pentru 2 ore, 49 de euro pentru 8 ore sau 99 de euro pentru două zile. 

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia spring
vanzari spring
inmatriculari dacia spring europa