Sfaturile unei stewardese pentru o vacanță sigură cu avionul: Cum poți evita anulările și întârzierile

Sfaturile unei stewardese pentru o vacanță sigură cu avionul: Cum poți evita anulările și întârzierile
scris 18 iul 2022

În contextul haosului de pe aeroporturi, o însoțitoare de zbor a dezvăluit pentru New York Times ce poți face pentru a nu rata avionul spre vacanță. De exemplu, zborurile la care este cel mai puțin probabil să apară întârzieri sau să fie anulate sunt cele de dimineață.

Potrivit acesteia, aglomerația și problemele apar, mai cu seamă, în a doua parte a zilei, relatează Digi24.ro.

Nicușor Dan: Traseele de noapte ale transportului public din București se dovedesc a fi un succes. Predictibilitatea, extinderea traseelor și posibilitatea plății călătoriilor cu cardul au dus la creșterea semnificativă a numărului de pasageri CITEȘTE ȘI Nicușor Dan: Traseele de noapte ale transportului public din București se dovedesc a fi un succes. Predictibilitatea, extinderea traseelor și posibilitatea plății călătoriilor cu cardul au dus la creșterea semnificativă a numărului de pasageri

Datale adunate de pe aeroporturile din Europa arată zeci de mii de zboruri anulate în doar o lună. Principala cauză este lipsa de personal. În pandemie, mulți angajați au fost concediați, iar acum companiile aeriene găsesc cu greu înlocuitori. De aceea, o însoțitoare de zbor a adunat din experiența ultimelor luni mai multe sfaturi ca să evităm neplăcerile care pot apărea în aeroport.

Primul, asigurați-vă că ajungeți la timp, cu trei ore înainte, chiar să vă programați zborul cu o zi înaintea unui eveniment important, ca sa fiți siguri că nu îl veți rata. Asta deoarece va puteti afla în situatia în care să pierdeți cursa de legătură din cauza unor întârzieri. Nu putem exclude varianta ca acela să fie și singurul zbor al zilei către destinația dorită.

Primarul din Constanța propune ca parcarea să fie gratuită în Mamaia și în oraș, între anumite ore CITEȘTE ȘI Primarul din Constanța propune ca parcarea să fie gratuită în Mamaia și în oraș, între anumite ore

Nu plecați la drum fără să cumpărați o asigurare de călătorie și alegeți, pe cât posibil, zboruri directe. În acest fel nu trebuie să vă faceți griji cu privire la următoarea cursă. Dacă nu se poate fără escala, nu o rezervați pe cea mai apropiată, pentru că exista posibilitatea să pierdeți avionul. O escală de o oră nu mai este suficientă. Treizeci de minute, nicio șansă. În cele mai multe cazuri, trei ore sunt sigure.

Cumpărați bilete pentru curse programate devreme. Primele zboruri se anulează rar. Aglomerația apare, mai cu seamă, în a doua parte a zilei. Asta inseamnă însă să vă treziți în toiul nopții. Dar dacă zborul de dimineața se anulează, vor exista mai multe opțiuni apoi pentru o altă rezervare.

ULTIMA ORĂ ANPC a aplicat Blue Air cea mai mare amendă dată unui operator economic. Banii pe bilete anulate - imediat înapoi CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ ANPC a aplicat Blue Air cea mai mare amendă dată unui operator economic. Banii pe bilete anulate - imediat înapoi

Descărcați aplicația companiei aeriene de unde ați cumpărat biletele. Aceste aplicații au informații valoroase. Vă puteți urmări bagajul, avionul și, în unele cazuri, dacă sunt probleme cu zborul. Totodată, aplicația vă poate ghida și în rezervarea unui nou zbor, dacă este necesar.

viewscnt
Afla mai multe despre
avion
aeroport