SIAB, Salonul Internațional de Automobile din București, se întoarce la Romexpo după o pauză de 11 ani

SIAB, Salonul Internațional de Automobile din București, se întoarce la Romexpo după o pauză de 11 ani
scris 25 ian 2018

Asociația Producătorilor și Importatorilor de Autovehicule (APIA) împreună cu ROMEXPO organizează anul acesta Salonul Internațional București, după o pauză de 11 ani, în luna martie.

Salonul Internațional de Automobile București, cunoscut sub numele de SIAB, va reveni în viața românilor, după o pauză de 11 ani, organizat în colaborare de ROMPEXPO și APIA. Evenimentul a fost anunțat inițial anul trecut, dar s-a amânat în cele din urmă pentru 2018. SIAB va avea loc între 23 martie și 1 aprilie, imediat după Salonul Auto de la Geneva (foto), și va beneficia de toate noutățile prezentate acolo. Salonul se va desfășura în noile pavilioane finalizate de ROMEXPO.

Desfășurarea unei noi ediții SIAB s-a numărat printre obiectivele APIA, după reorganizarea sub conducerea noului președinte George Grigorescu, ales de membrii asociației în locul lui Ernest Popovici, care s-retras anul trecut.

Anul 2017 a fost un an de schimbări majore în structura asociației, care a pierdut unul din membrii importanți, compania Dacia, aflată în conflict cu unii importatori, în special pe tema taxei de timbru. Dacia a ales la momentul respectiv să facă parte doar din ACAROM, asociație a producătorilor, alături de Ford și furnizorii de subansamble și componente. Ford a rămas totuși și în APIA, prin divizia de vânzări.

Cele mai scumpe mașini înmatriculate în 2017: 7 Ferrari, 3 Lamborghini, 3 Rolls Royce și un Cadillac. Românii au cumpărat peste 10.000 de autoturisme noi premium și de lux CITEȘTE ȘI Cele mai scumpe mașini înmatriculate în 2017: 7 Ferrari, 3 Lamborghini, 3 Rolls Royce și un Cadillac. Românii au cumpărat peste 10.000 de autoturisme noi premium și de lux

Până la momentul suspendării, SIAB era singurul eveniment auto din România acreditat de OICA aflat pe calendarul internațional al acestor tipuri de eveniment. Celelalte saloane, organizate la Romaro sau în Piața Revoluției, au fost doar eveninte locale, cu alți organizatori, la care au participat, în mare parte, doar dealeri ai diferitelor mărci.

viewscnt
Afla mai multe despre
siab
salon auto