Societatea de Transport București începe procedura pentru eliberarea cardului de transport gratuit destinat pensionarilor

Societatea de Transport București începe procedura pentru eliberarea cardului de transport gratuit destinat pensionarilor
scris 11 feb 2019

Societatea de Transport București (STB) va distribui, începând de marți, formularele necesare pentru eliberarea abonamentelor de călătorie gratuite destinate pensionarilor, dar și celor care însoțesc persoanele vârstnice. După ce datele vor fi verificate la Casa Națională de Pensii, STB va trimite acasă cardurile care vor fi valabile 12 luni.

”Începând cu data de 12.02.2019, Primăria Capitalei, prin Societatea de Transport București STB SA, începe distribuirea formularelor necesare pentru eliberarea abonamentelor de călătorie destinate pensionarilor care beneficiază de gratuitate pe mijloacele de transport în comun”, au transmis, luni, reprezentații STB.

În prima etapă, persoanele cu domiciliul în București, pensionate la limită de vârstă, pot solicita Centrelor de Emitere si Reîncărcare Carduri și controlorilor legitimații călătorie, instrucțiuni cu privire la datele/ documentele pe care este necesar să le depună la orice unitate de vânzare (formularul completat însoțit de copia talonului de pensie și a actului de identitate), scrie News.ro.

Isărescu, reacție neașteptat de dură după afirmațiile lui Vâlcov și Zamfir: Am asistat la un atac jalnic asupra BNR. Despre Vâlcov: Ne cere să reducem dobânzile. Ia uite cine solicită asta, și chiar imperativ! CITEȘTE ȘI Isărescu, reacție neașteptat de dură după afirmațiile lui Vâlcov și Zamfir: Am asistat la un atac jalnic asupra BNR. Despre Vâlcov: Ne cere să reducem dobânzile. Ia uite cine solicită asta, și chiar imperativ!

După completarea formularului tip, împreună cu o copie a talonului de pensie și a actului de identitate, solicitantul le va depune la oricare Centru de Emitere si
Reîncărcare Carduri al STB SA.

În urma colectării acestor documente, STB SA le transmite către Casa Națională de Pensii Publice pentru verificare și validare. După validare, STB SA va emite
cardurile electronice și le transmite, prin corespondență, către beneficiari, la adresele indicate de aceștia.

Pensionarii care au împlinit vârsta de 63 de ani, în cazul femeilor, și 65 de ani, în cazul bărbaților, pot opta, tot prin completarea formularului, pentru emiterea unui card de călătorie destinat însoțitorilor.

Conform HCGMB 839/2019, persoanele care au domiciliul stabil în București și sunt însoțitoare ale pensionarilor beneficiază de gratuitate pentru călătoria pe mijloacele de transport public ale operatorilor de transport ce prestează servicii de transport pe raza Municipiului București.

Cardurile de transport vor permite două validări consecutive, una pentru posesorul de card nominal, respectiv pensionarul, și una pentru însoțitorul acestuia.

Persoanele însoțitoare, beneficiază de această facilitate numai pe durata călătoriei în care însoțesc pensionarii deținători ai unor astfel de carduri.

Cardul se emite pentru o perioadă de 12 luni.

Societatea de Transport București (STB)  emite, începând de astăzi, abonamente reduse și gratuite pentru elevi.

viewscnt
Afla mai multe despre
stb
carduri pensionari