SpaceX anunță primul pasager privat care va zbura în jurul Lunii

SpaceX anunță primul pasager privat care va zbura în jurul Lunii
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 sep 2018

Producătorul de rachete spațiale SpaceX, a miliardarului Elon Musk, va anunța luni, în cadrul unui eveniment special, cine va fi primul turist care va afectua un zbor în jurul Lunii, relatează CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Space X a făcut anunțul joi, prin intermediul unui mesaj postat pe contul său oficial de Twitter, scrie News.ro.

”Space X a înscris primul pasager privat din lume care va călători în jurul Lunii la bordul vehicului nostru de lansare BFR – un pas important către accesul oamenilor obișnuiți care visează să călătorească în spațiu. Aflați cine va călători și de ce, luni, 17 septembrie”, potrivit mesajului de pe Twitter.

Personalul navigant al Ryanair din mai multe țări intră în grevă, vor fi afectate sute de zboruri CITEȘTE ȘI Personalul navigant al Ryanair din mai multe țări intră în grevă, vor fi afectate sute de zboruri

BFR, sau Big Falcon Rocket, este viitorul sistem de navă spațială al SpaceX, care este format din două părți: un propulsom masiv de rachete, cel mai puternic creat vreodată, și o navă spațială care va ieși din atmosfera Pământului.

Purtătorii de cuvânt ai companiei au refuzat să comenteze.

Nu este clar dacă misiunea turistică a BFR are vreo legătură cu un anunț făcut de SpaceX în februarie 2017.

La momentul respectiv, SpaceX anunțase că două persoane au semnat un acord cu compania pentru a efectua o călătorie la bordul unei rachete Falcon Heavy.

Space X nu a oferit până în prezent niciun fel de informații legate de termenii financiari ai acordului și identitatea persoanelor.

 

SpaceX anunță primul pasager privat care va zbura în jurul Lunii

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
spacex