Stellantis a depășit vânzările VW Group, în Europa, în 2021

Stellantis a depășit vânzările VW Group, în Europa, în 2021
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 feb 2022

După ce a dat un semnal în luna octombrie, în care a depășit vânzările de autoturisme ale grupului Volkswagen în Europa, Stellantis a reușit să preia locul de lider regional al vânzărilor de automvehicule de pe continent pe întreg anul, profitând de criza de semiconductori.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Stellantis a vândut anul trecut în Europa mai multe autovehicule decât Volkswagen Group, arată cifrele de vânzări colectate de Dataforce, preluate de Automotive News. Rezultatul a fost posibil datorită volumului foarte mare de vehicule comerciale vândute de grupul franco-italo-american cu sediul în Olanda.

După cum arată datele colectate din țările UE la care se adaugă cifrele EFTA și din Marea Britanie, Stellantis este noul lider al industriei auto din Europa, cu un total de 3,166 milioane de vehicule vânzute în 2021, depășind liderul anterior, Volkswagen Group, cu numai 754 de vehicule vândute (3,161 milioane autovehicule). Diferența foarte mică a fost susținută de vânzările de vehicule comerciale ușoare, Stellantis raportând un volum total de 722.702 unități vândute, în timp ce VW, care nu vinde vehicule comerciale ușoare decât cu brandul VW, a raportat numai 210.583 de unități.

Pe segmentul de autoturisme, Volkswagen a reușit să-și păstreze posiția de lider, cu 2,95 milioane de autoturisme vândute, în timp ce Stellantis a vândut 2,43 milioane de autoturisme.

Producția de autoturisme din România a scăzut din nou. Ford a depășit Dacia, în premieră CITEȘTE ȘI Producția de autoturisme din România a scăzut din nou. Ford a depășit Dacia, în premieră

Pe locul al treilea, Alianța Renault – Nissan – Mitsubishi a vândut 1,78 milioane de autovehicule, dintre care 1,41 milioane au fost autoturisme. Grupul Hyundai – Kia a reușit să vândă 1 milion de vehicule în Europa, aproape exclusiv autoturisme, iar pe locul 5 s-a situat Ford, cu 886.812 autovehicule vândute.

Volkswagen a fost unul dintre constructorii auto foarte afectați de criza de semiconductori, vânzările sale scăzând masiv pe parcursul anului 2021, ca urmare a opririlor repetate ale uzinelor din Europa și din alte părți ale lumii. Grupul german a pierdut peste 1,5 milioane de vehicule, ca urmare a imposibilității de a le produce, deși exista cerere pentru acestea.

De cealaltă parte, Stellantis pare că a reușit să traverseze mult mai bine criza, deși a încheiat anul cu o scădere ușoară comparativ cu vânzările cumulate ale celor două foste companii care au fuzionat, PSA și FCA.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis vanzari
stellantis vs vw
vanzari vw 2021