Stellantis, compania mamă a Chrysler, oferă pachete de plecare voluntară pentru 33.500 de angajați din SUA

Stellantis, compania mamă a Chrysler, oferă pachete de plecare voluntară pentru 33.500 de angajați din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 apr 2023

Stellantis, compania mamă a Chrysler, a declarat că oferă pachete de plecare voluntară pentru 33.500 de angajați din SUA, deoarece încearcă să eficientizeze operațiunile, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ofertele acoperă 31.000 de muncitori plătiți pe oră din SUA și aproximativ 2.500 de lucrători salariați, scrie News.ro.

General Motors oprește producția vehiculului său electric Chevrolet Bolt la sfârșitul acestui an CITEȘTE ȘI General Motors oprește producția vehiculului său electric Chevrolet Bolt la sfârșitul acestui an

Stellantis nu a spus câte locuri de muncă încearcă să elimine în total.

De asemenea, grupul oferă unor angajați din Canada programe de plecări voluntare. Directorul de operațiuni al Stellantis, Mark Stewart, le-a spus angajaților într-un e-mail văzut de Reuters că o analiză a operațiunilor sale ”a arătat clar că trebuie să devenim mai eficienți”.

Președintele sindicatului United Auto Workers (UAW), Shawn Fain, a criticat măsura.

”Inițiativa Stellantis de a tăia mii de locuri de muncă în timp ce obțin profituri  de miliarde este dezgustătoare. Aceasta este o palmă în față pentru membrii noștri, familiile lor, comunitățile lor și americanii care au salvat această companie acum 15 ani”, a spus Fain.

Stellantis a spus că pachetele de plecare voluntară sunt oferite angajaților americani salariați care au 15 sau mai mulți ani de serviciu și lucrează în anumite organizații.

Marți, o unitate locală a UAW a declarat că Stellantis dorește să reducă aproximativ 3.500 de locuri de muncă plătite pe oră din SUA, prin oferta deplecare voluntară.

În e-mailul său, Stewart a spus că Stellantis trebuie să continue să identifice eficiențe pentru a-și face operațiunile mai competitive, atât în interiorul, cât și în afara companiei.

Tren de mare viteză între Ruse și Aeroportul București CITEȘTE ȘI Tren de mare viteză între Ruse și Aeroportul București

"Concurența este acerbă, iar costul electrificării nu poate fi transferat către client. Nu vă înșelați, intenționăm să câștigăm pe piață", a scris el.

În februarie, Stellantis și-a oprit pe termen nelimitat operațiunile la o fabrică de asamblare din Illinois, invocând costurile în creștere ale producției de vehicule electrice.

Acțiunea a afectat aproximativ 1.350 de muncitori de la uzina Belvidere, care a construit SUV-ul Jeep Cherokee, și a dus la disponibilizări pe perioadă nedeterminată.

La începutul acestei luni, General Motors a declarat că aproximativ 5.000 de muncitori salariați au acceptat programe de plecare voluntară pentru a părăsi producătorul de automobile, după ce acesta a renunțat la câteva sute de locuri de muncă în februarie.

Ford Motor a anunțat recent reduceri semnificative de locuri de muncă în Spania, Germania și alte părți ale Europei, iar în august a declarat că va reduce un total de 3.000 de locuri de muncă salariate și contractuale, mai ales în America de Nord și India.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
angajați