Stellantis și-a vândut acțiunile deținute în compania de logistică GEFCO, cu afaceri în România

Stellantis și-a vândut acțiunile deținute în compania de logistică GEFCO, cu afaceri în România
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 apr 2022

Grupul franco-italian Stellantis a încheiat tranzacția prin care își vinde cele 25% din acțiunile GEFCO grupului CMA CGM, care ajunge astfel la aproape 100%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Stellantis a ieșit complet din afacerea GEFCO, companie de transport logistic pe care a deținut-o integral în perioada Peugeot Citroen. Vânzarea ultimului pachet de 25% anunțată de constructorul auto se suprapune pe campania celor de la CMA CGM, care au intenționat să cumpere întreaga companie. Restul de 75% din acțiuni erau deținute de Rossiyskie Zheleznye Dorogi (RZD), compania de căi ferate a Rusiei, aparținând statului rus. Acum, CMA CGM spune că a achiziționat „aproape 100%” din acțiunile GEFCO. Companiile așteaptă avizul autorităților de concurență din Uniunea Europeană.

Intenția de vânzare a acțiunilor Stellantis fusese anunțată încă din 2021, după ce compania a renunțat la pachetul majoritar de acțiuni încă din 2012, în perioada în care și-a restructurat complet afacerile. În 2012, PSA Group a vândut 75% rușilor de la RZD, pentru aproximativ 800 de milioane de euro. Acum, compania a fost evaluată la circa 2 miliarde de euro, astfel că vânzarea pachetului de 25% a adus cel mai probabil alte sume importante celor de la Stellantis.

După o lună record, Dacia oprește producție pentru mai multe zile, în aprilie CITEȘTE ȘI După o lună record, Dacia oprește producție pentru mai multe zile, în aprilie

GEFCO este una dintre cele mai mari companii europene de transport, cu sediul în Franța și activități în toată Europa. În România, GEFCO are afaceri de circa 16 ani, cu sedii în Arad, București, Craiova, Dragomirești Deal și Mioveni, fiind axată pe transportul de vehicule și componente auto, cu servicii de transport rutier, feroviar, maritim și aerian. Dacia este unul dintre principalii clienți ai GEFCO.

„Vânzarea acestui activ, non-strategic, marchează etapa finală a planului nostru de ieșire, început acum 10 ani, din sectorul de transport și logistică”, a eplicat Carlos Tavares, CEO Stellantis, tranzacția. „Stellantis va utiliza un canal de aprovizionare la nivel global și eficace cu mai mulți furnizori de logistică, printre care GEFCO va continua să joace un rol semnificativ”.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
gefco
cma cgm
transport masini
logistica auto