Tarom a inaugurat o nouă cursă internă, în încercarea de a recupera din piața locală

Tarom a inaugurat o nouă cursă internă, în încercarea de a recupera din piața locală
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mar 2018

 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania națională Tarom a lansat duminică cursa Iași - Timișoara, cu frecvență de 4 zboruri dus-întors săptămânal și prețuri pornind de la 20 zeci de euro cursa, cu toate taxele incluse.

De ce este important: Tarom este astăzi al treilea transportator aerian de pasageri din România, din punct de vedere al numărului de pasageri transportați, după ce a pierdut mult din piața locală în fața Wizz Air și Blue Air.

Mai este bine de știut: Tarom a pierdut exclusivitatea curselor aeriene operate pentru parlamentari, Camera Deputaților cerând acum oferte din piață de la toate companiile care pot asigura zborurile cerute și confirmând astfel informațiile transmise recent de Profit.ro.

FOTO Primul zbor fără escală între Australia și Europa a aterizat la Londra după o călătorie de 17 ore CITEȘTE ȘI FOTO Primul zbor fără escală între Australia și Europa a aterizat la Londra după o călătorie de 17 ore

Zilele de operare sunt: luni, miercuri, joi, cu plecare la 8:30 din Iași și sosire la 10:20 în Timișoara, respectiv duminică, cu plecare la 13:30 și sosire la 15:20, fiind prima dată când Tarom operează această rută.

Cursele vor fi efectuate cu aeronave tip ATR 42 de 48 de locuri, potrivit Agerpres.

Operatorul aerian național are în plan, totodată, curse între vestul României și Chișinău sau Constanța, iar pe plan extern relansarea zborurilor către New York și Beijing, a declarat directorul general al companiei, Wolff Werner - Wilhelm.

Alte două linii de tramvai din Capitală ar putea fi prevăzute, după modelul liniilor 41 și 21, cu garduri de oțel. Care vor fi acestea CITEȘTE ȘI Alte două linii de tramvai din Capitală ar putea fi prevăzute, după modelul liniilor 41 și 21, cu garduri de oțel. Care vor fi acestea

Context: În ultimele săptămâni, Ryanair, cel mai mare operator aerian low-cost din Europa, a renunțat la a mai opera curse în programul de iarnă din Timișoara, Oradea și Craiova. De asemenea, Blue Air a anulat zborurile Iași-Cluj-Timișoara, motivând unele fricțiuni în ceea ce privește relația cu aeroportul din Timișoara.

Camera Deputaților a anunțat oficial că așteaptă oferte pentru servicii de transport aerian, pe toate rutele naționale interne, operabile de către companii aeriene la acest moment, fiind dispusă să achite între 2,4 milioane lei și 3,6 milioane lei pentru intervalul 1 mai 2018 – 31 decembrie 2018, cu posibilitatea prelungirii până la 30 aprilie 2019.

Anunțul a fost făcut după ce deputații din Iași au cerut conducerii Camerei Deputaților să analizeze oportunitatea colaborării și cu alte companii, în condițiile în care pentru Iași sunt operatori privați cu multe curse zilnice Iași-București, iar pentru deputați ar fi util să aibă la dispoziție mai multe opțiuni de deplasare.

viewscnt
Afla mai multe despre
tarom
zbor
cursa
iasi
timisoara
pret