Tesla, cea mai vândută marcă premium din SUA, după zeci de ani de dominație BMW și Mercedes

Tesla, cea mai vândută marcă premium din SUA, după zeci de ani de dominație BMW și Mercedes
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 ian 2023

Obișnuiți ca mărcile din Europa, BMW sau Mercedes, să fie lideri detașați pe segmentele de automobile premium, americanii au migrat în ultimii ani către Tesla, care le-a oferit modelele electrice pe care și le-au dorit. În 2022, pentru prima dată în istoria scurtă a companiei, Tesla a fost cea mai vândută marcă premium din SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tesla a depășit pe piața din SUA vânzările BMW, Mercedes-Benz și Audi, și a devenit liderul pieței de automobile premium pentru prima dată, după ce în 2021 s-a apropiat la o distanță foarte mică de liderul de atunci, BMW. Cu un volum total de peste 500.000 de autoturisme vândute în SUA în 2022.

FOTO O autoutilitară a rămas blocată în Pasajul Unirii din Capitală CITEȘTE ȘI FOTO O autoutilitară a rămas blocată în Pasajul Unirii din Capitală

Tesla a depășit cu mult cele 362.000 de unități vândute de BMW pe această piață. Tesla a înregistrat anul trecut un record al vânzărilor la nivel global, depășind un milion de unități livrate. Creșterea pe piața americană a fost de 48%, respectiv cu circa 70.000 de autoturisme în plus.

Mercedes s-a situat pe locul al treilea, cu aproximativ 290.000 de autoturisme vândute, potrivit datelor oficiale publicate de companie, la mică distanță în fața Lexus, care a vândut aproape 260.000 de autoturisme.

Grupul Volkswagen, declin al vânzărilor în 2022, din cauza crizei de producție și a blocajelor din China. Compania a vândut peste 500.000 de mașini electrice. TOP cele mai vândute mașini electrice CITEȘTE ȘI Grupul Volkswagen, declin al vânzărilor în 2022, din cauza crizei de producție și a blocajelor din China. Compania a vândut peste 500.000 de mașini electrice. TOP cele mai vândute mașini electrice

Piața de autovehicule din SUA a înregistrat o scădere de peste 7 procente în 2022, atingând un volum total de 13,5 milioane de vehicule vândute, cu peste un milion mai puține decât în anul anterior. Cea mai vândută marcă a fost Ford, aflată la o distanță foarte mică de Toyota, ambele având aproximativ 1,7 milioane de automobile vândute în cele 12 luni.

Chevrolet, a treia marcă de pe piață, a completat podiumul celor care au depășit un milion de vehicule vândute. La nivel de companii, General Motors rămâne lider, cu puțin peste 2,2 milioane de autovehicule vândute, urmat de Toyota, cu 2 milioane de unități, și Ford, cu 1,8 milioane.

Pe locul al patrulea s-a situat Stellantis, care începând din 2021 grupează atât mărcile fostului Chrysler, cât și mărcile europene din PSA și FCA. 

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
vanzari tesla
piata auto sua