Tesla cumpără un teren de 300 de hectare în apropierea Berlinului, pentru construirea primei sale fabrici europene

Tesla cumpără un teren de 300 de hectare în apropierea Berlinului, pentru construirea primei sale fabrici europene
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 ian 2020

Producătorul american de automobile electrice Tesla a convenit achiziția unui teren de 300 de hectare în apropierea Berlinului, pentru un preț preliminar de 40,91 de milioane de euro, tranzacție prin care se apropie de deschiderea primei sale fabrici europene, au anunțat duminică autoritățile locale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tesla a anunțat în luna noiembrie planul de a construi o fabrică uriașă în Germania, la Gruenheide, în landul german Brandenburg, care îi va conferi eticheta de “Made in Germany”, într-o perioadă în care companiile concurente pregătesc modele electrice proprii, scrie News.ro.

Cel mai probabil, fără taxă auto în 2020... CITEȘTE ȘI Cel mai probabil, fără taxă auto în 2020...

Board-ul Tesla a aprobat sâmbătă acordul de achiziție cu landul Brandenburg, pentru terenul de 300 de hectare, a anunțat purtătorul de cuvânt al landului Brandenburg, Florian Engels, într-un comunicat. Comisia pentru Finanțe a Parlamentului landului a aprobat deja vânzare, pe 9 ianuarie.

Un purtător de cuvânt al Tesla a confirmat tranzacția.

Acordul prevede un preț preliminar al proprietății de 40,91 de milioane de euro, care poate fi modificat dacă va fi stabilit un alt preț prin intermediul unei evaluări externe, a spus Engels.

Proprietatea se află într-o zonă industrială și este controlată pentru existența unor arme din Al Doilea Război Mondial, fiind probabil să fie bombe neexplodate în pământ.

Politicienii, sindicatele și grupurile industriale au salutat proiectul Tesla, care va crea până la 7.000 de locuri de muncă în Brandenburg.

Totuși, 250 de localnici au demonstrat sâmbătă, de teamă că fabrica Tesla va pune în pericol aprovizionarea cu apă și fauna din pădurea înconjurătoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
teren
berlin