Toyota acuză tabăra pro-Brexit de folosirea neautorizată a siglei companiei și ar putea depune plângere penală

Toyota acuză tabăra pro-Brexit de folosirea neautorizată a siglei companiei și ar putea depune plângere penală
scris 9 iun 2016

Toyota ar putea depune o plângere în justiție împotriva utilizării siglei companiei de către tabăra "Vote Leave", care militează pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Producătorul auto nipon susține că pliantele distribuite de membrii "Vote Leave" ar putea induce în eroare cititorii, deoarece dau impresia că Toyota sprijină o eventuală desprindere a Regatului Unit de UE.

Unul dintre pliantele distribuite de "Vote Leave" în contextul referendumului din 23 iunie conține siglele Toyota și ale altor cinci mari companii prezente pe piața britanică, printre care Nissan și Vauxhall, alături de mesajul: "Marii angajatori (...) au declarat că vor rămâne în Marea Britanie indiferent de rezultatul referendumului".

Potrivit Toyota, folosirea siglei companiei ar putea induce în eroare cititorii, care ar putea să creadă că Toyota susține campania "Vote Leave". Producătorul auto a spus că ar putea demara o acțiune în justiție "împotriva utilizării neautorizate a însemnelor companiei", scrie Reuters.

Lira sterlină, la minimul ultimelor trei săptămâni după sondaje care arată creșterea numărului susținătorilor Brexit CITEȘTE ȘI Lira sterlină, la minimul ultimelor trei săptămâni după sondaje care arată creșterea numărului susținătorilor Brexit

Atât Toyota, cât și celelalte companii auto active pe piața britanică s-au exprimat în repetate rânduri pentru rămânerea Marii Britanii în UE.

La finele lunii mai, liderii G7 au afirmat că retragerea Marii Britanii din blocul comunitar ar reprezenta o “amenințare gravă la adresa creșterii economice globale” și va duce la o inversare a tendinței de dezvoltare a comerțului mondial, a investițiilor și a locurilor de muncă.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
marea britanie
plangere
vote leave
sigla
logo
brexit