Toyota și Panasonic încep producția de baterii Li Ion în Japonia, în cadrul noii companii joint-venture

Toyota și Panasonic încep producția de baterii Li Ion în Japonia, în cadrul noii companii joint-venture
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 7 oct 2020

Toyota și Panasonic, două companii care au semnat un parteneriat în domeniul producției de baterii, au anunțat că vor fabrica baterii Li-Ion pentru vehicule hibride, în cadrul companiei de tip joint-venture, denumită Prime Planet Energy & Solutions.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania pe care Toyota și Panasonic au înființat-o în urmă cu un an, denumită Prime Planet Energy & Solutions, va începe să producă baterii de tip Li Ion pentru vehicule hibrid în uzina Panasonic din Tokushima, pe una din liniile existente. Startul producției este prevăzut pentru 2022, după ce debutul operațional al companiei a fost marcat în acest an. Cele două companii partenere, care au 51% - Toyota și 49% - Panasonic, au declarat că decizia acestui parteneriat a venit pe fondul creșterii rapide a cererii pentru vehicule electrice și hibrid.

FOTO Concurență în familia Porsche: Fiul lui Ferdinand Piech l-a recrutat pe fostul șef al VW, Matthias Muller, și pregătește de lansare noul automobil de lux electric CITEȘTE ȘI FOTO Concurență în familia Porsche: Fiul lui Ferdinand Piech l-a recrutat pe fostul șef al VW, Matthias Muller, și pregătește de lansare noul automobil de lux electric

Noua companie, Prime Planet Energy & Solutions, va avea circa 3.500 de angajați și va avea ca obiect de activitate atât cercetare, dezvoltare, inginerie, cât și producție, achiziții, comercializare și management pentru baterii auto prismatice, Li-Ion, baterii solid state, baterii next-generation.

Toyota și Panasonic au mai anunțat un parteneriat pentru furnizarea de celule pentru vehicule electrice, necesare producției de baterii în fabrica din Nevada a constructorului japonez de automobile.

Panasonic are contracte de furnizare de baterii și cu Tesla, în timp ce Toyota mai are parteneriate și cu alți producători de baterii.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
panasonic
baterii litiu ion
masini hibrid