Traficul de mărfuri în porturile maritime a crescut

Traficul de mărfuri în porturile maritime a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 apr 2019

Traficul de mărfuri în porturile maritime românești, înregistrat în primul trimestru al acestui an, a înregistrat o creștere de aproape 13% față de aceeași perioadă a anului trecut, iar traficul de cereale a crescut cu 40%, depășind patru milioane de tone.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit reprezentanților Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța (CN APMC), traficul total de mărfuri înregistrat în primul trimestru al anului 2019 în porturile maritime românești a crescut cu 12,75%, ajungând la 15,05 milioane tone, față de 13,34 milioane tone în aceeași perioadă a anului trecut, scrie News.ro.

Consiliul Concurenței verifică sediile unor companii din sectorul auto, inclusiv Dacia și Renault, și ale unor mari societăți de asigurare CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței verifică sediile unor companii din sectorul auto, inclusiv Dacia și Renault, și ale unor mari societăți de asigurare

“O creștere spectaculoasă de trafic s-a înregistrat în cazul cerealelor, de aproape 40%. Dacă anul trecut, în primul trimestru, traficul de cereale a fost de 2,87 milioane tone, în 2019, în aceeași perioadă, acesta a depășit 4 milioane tone. În ultimii 5 ani, Portul Constanța a fost lider între porturile europene în ceea ce privește traficul de cereale, operând anual, în medie, peste 18 milioane tone”, au precizat reprezentanții CN APMC.

Sursa citată menționează că, din traficul total înregistrat, traficul maritim a fost 11,46 milioane tone (creștere de 4%), iar cel fluvial a reprezentat 3,58 milioane tone (creștere de 53,87%).

Alte grupe de mărfuri la care s-au înregistrat creșteri de trafic sunt: minereuri și deșeuri neferoase, produse metalice, minerale brute sau prelucrate, îngrășăminte, lemn și plută.

De asemenea, a crescut și traficul de containere cu 5,6% în perioada analizată, de la 1,5 milioane tone marfă în 2018, la 1,6 milioane tone marfă, respectiv 158.672 TEU, în 2019.

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța a precizat că scăderi de trafic au fost semnalate pentru următoarele grupe de mărfuri: petrol brut, produce petroliere, produse chimice.

În primele trei luni ale anului, au ajuns în porturile maritime românești 3.052 nave (2.494 nave în trimestrul 1 din 2018), din care 914 nave maritime și 2.138 nave fluviale.

viewscnt
Afla mai multe despre
transporturi maritime
cereale