Traficul de nave petroliere s-a blocat în largul Turciei, în prima zi a plafonului de preț impus de Occident petrolului rusesc

Traficul de nave petroliere s-a blocat în largul Turciei, în prima zi a plafonului de preț impus de Occident petrolului rusesc
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 dec 2022

Traficul de nave petroliere s-a blocat în largul Turciei, în prima zi a plafonului de preț impus de Occident petrolului rusesc, Ankara insistând asupra unei noi dovezi de asigurare pentru toate navele, a relatat Financial Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aproximativ 19 tancuri petroliere așteptau să traverseze apele turcești luni, potrivit articolului care citează brokerii de nave, comercianții de petrol și serviciile de urmărire prin satelit.

Insolvența Nemo Express: Curierul are 2.500 de creditori și datorii scadente de 55 milioane de lei. CEC Bank - principalul creditor CITEȘTE ȘI Insolvența Nemo Express: Curierul are 2.500 de creditori și datorii scadente de 55 milioane de lei. CEC Bank - principalul creditor

Un plafon de 60 de dolari pe baril impus de Grupul celor Șapte Națiuni, Australia și cele 27 de state ale Uniunii Europene asupra țițeiului rusesc livrat pe mare a intrat în vigoare în această săptămână, cea mai recentă măsură occidentală de pedepsire a Moscovei pentru invazia sa din Ucraina, scrie News.ro.

Acordul permite transportul petrolului rusesc către țări terțe folosind  nave din G7 și state membre ale Uniunii Europene, companii de asigurări și instituții de credit numai dacă mărfurile sunt cumpărate la plafon sau sub plafon.

Rusia a declarat luni că plafonul occidental al prețului petrolului său va destabiliza piețele globale de energie, dar nu îi va afecta capacitatea de a susține ceea ce numește ”operațiunea militară specială” în Ucraina.

Potrivit articoului Financial Times, citat de Reuters, patru directori ai industriei petroliere au declarat că Turcia a cerut o nouă dovadă de asigurare completă pentru orice navă care navighează în strâmtorile sale, în urma măsurilor.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii din Tircia nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii a Reuters.

Navele au ancorat lângă Bosfor și Dardanele, cele două strâmtori care leagă porturile Rusiei de la Marea Neagră de piețele internaționale.

Primul tanc petrolier a sosit pe 29 noiembrie și a așteptat de atunci, potrivit unui broker de navă care a cerut să nu fie numit.

viewscnt
Afla mai multe despre
preț
nave petroliere