Traficul pe podul de la Giurgiu-Ruse se va desfășura pe o singură bandă până la finalul lunii martie

Traficul pe podul de la Giurgiu-Ruse se va desfășura pe o singură bandă până la finalul lunii martie
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 ian 2024

Traficul pe Podul Prieteniei, care face legătura între Giurgiu și Ruse, Bulgaria, se va desfășura pe o singură bandă până la finalul lunii martie, ca urmare a lucrărilor de reparații pe care partea bulgară le execută la rosturile de dilatare ale podului, informează Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Giurgiu, transmite Radio România Rador.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În prezent, camioanele au de așteptat 120 de minute pentru controlul de frontieră la ieșirea din România, prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Giurgiu, iar la intrarea în țară se așteaptă circa 50 de minute.

FOTO - ANUNȚ la Autostrada Moldovei: Marcăm astăzi un alt moment important! Noi lucrări lansate cu peste 1 miliard lei CITEȘTE ȘI FOTO - ANUNȚ la Autostrada Moldovei: Marcăm astăzi un alt moment important! Noi lucrări lansate cu peste 1 miliard lei

Pentru autoturisme, timpul de așteptare este de 20 de minute pe ambele sensuri de deplasare prin PTF Giurgiu.

„Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu a fost informat de către autoritățile de frontieră bulgare cu privire la faptul că în perioada 15 ianuarie – 31 martie 2024 se vor desfășura lucrări de reparație la rosturile de dilatare ale podului peste fluviul Dunărea, dintre orașul Ruse și Giurgiu, pe drumul republican I-2 Ruse – Razgrad, începând de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 1+057, urmând ca pe timpul lucrărilor să se introducă măsurile necesare privind organizarea și reglementarea temporară a circulației (cu restricții). Acestea vor fi efectuate pe timpul zilei, iar traficul se va desfășura pe o singură bandă care va fi semnalată cu indicatoare de circulație corespunzătoare”, se precizează în comunicatul ITPF Giurgiu.

În aceste condiții, Poliția de Frontieră recomandă persoanelor care doresc să tranziteze frontiera națională în următoarea perioadă să acceseze și celelalte zece puncte de trafic internațional la granița cu Bulgaria, respectiv punctele de frontieră de la Vama Veche, Ostrov, Negru Vodă, Dobromir, Lipnița, Călărași, Turnu Măgurele, Zimnicea, Bechet și Calafat.

Autoritățile bulgare au efectuat lucrări de reparații la rosturile de dilatare ale Podului Prieteniei și în perioada 20 noiembrie – 29 decembrie 2023, în care traficul pe pod s-a desfășurat alternativ, pe o singură bandă de circulație.

viewscnt
Afla mai multe despre
pod
giurgiu
trafic