Trecerea la mașinile electrice poate costa industria germană peste 400.000 de locuri de muncă

Trecerea la mașinile electrice poate costa industria germană peste 400.000 de locuri de muncă
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 14 ian 2020

Trecerea la automobilele electrice poate duce la eliminarea a peste 400.000 de posturi în industria auto germană până în 2030, echivalentul a aproape jumătate din locurile de muncă din sector, potrivit cotidianului german Handelsblatt.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Circa 88.000 de posturi ar putea fi eliminate doar în sectorul producției de motoare și transmisii, conform Handelsblatt, care citează un raport al Platformei Naționale pentru Viitorul Mobilității (NPM), un consiliu consultativ al guvernului de la Berlin.

În condițiile în care motoarele destinate mașinilo electrice conțin din mai puține piese decât motoarele cu combustie și nu au nevoie de multă întreținere, industria auto va avea de suferit, arată sursa menționată, preluată de Reuters.

UE are nevoie de trei milioane de puncte de încărcare a mașinilor electrice, până în 2030, pentru a fi neutră climatic CITEȘTE ȘI UE are nevoie de trei milioane de puncte de încărcare a mașinilor electrice, până în 2030, pentru a fi neutră climatic

Automatizarea în continuare a producției va duce la creșterea numărului disponibilizărilor.

La finele anului 2018, în industria auto germană erau angajate 834.000 de persoane, cel mai ridicat număr începând cu anul 1991.

Potrivit Asociației Germane din Industria Auto Germane (VDA), care în decembrie a avertizat că scăderea vânzărilor la nivel global ar putea declanșa concedieri în 2020, estimările din raportul NPM sunt bazate pe un scenariu “extrem și nerealist”.

Industria auto, un motor important de creștere pentru economia germană, a accelerat planurile privind trecerea la mașinile electrice, la presiunea Comisiei Europene, care încearcă să stimuleze reducerea în continuare a emisiilor de dioxid de carbon. Potrivit prevederilor europene, Germania, alături de alte câteva importante economii de pe continent, trebuie să aibă un procent mult mai mare de vehicule electrice între cele înregistrate decât media pe Europa.

Anul trecut, VDA a estimat că producătorii auto vor investi aproximativ 60 de miliarde de euro în mașini electrice și sisteme automate de condus până în 2022 .

viewscnt
Afla mai multe despre
industria auto germania
locuri de munca
concedieri
masini electrice
automobile electrice
npm
vda