Trump cere Congresului suplimentarea cheltuielilor NASA cu 1,6 miliarde de dolari, pentru finanțarea revenirii americanilor pe Lună până în 2024

Trump cere Congresului suplimentarea cheltuielilor NASA cu 1,6 miliarde de dolari, pentru finanțarea revenirii americanilor pe Lună până în 2024
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mai 2019

Administrația Trump a cerut Congresului să crească cheltuielile de anul viitor ale NASA cu 1,6 miliarde de dolari, ca ”avans” pentru pregătirile de revenire a americanilor pe Lună până în 2024, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Solicitarea de creștere a finanțării, anunțată de președintele Trump pe Twitter, are loc la aproape două luni după ce vicepreședintele Mike Pence a anunțat obiectivul de reducere cu patru ani a termenului NASA de a readuce astronauți pe Lună pentru prima oară după 1972, scrie News.ro.

Propunerea de majorare va urca cheltuielile totale ale NASA pentru anul fiscal 2020 la 22,6 de miliarde de dolari. Cea mai mare parte a fondurilor suplimentare vor fi alocate pentru cercetările și dezvoltarea sistemului de aterizare pe Lună, potrivit unui rezumat al planului pus la dispoziție de NASA.

Decizie: Lucrările la blocul-turn din Floreasca, proiect de 100 milioane euro pentru care locuitorii cartierului au chemat Garda de Mediu, pot continua CITEȘTE ȘI Decizie: Lucrările la blocul-turn din Floreasca, proiect de 100 milioane euro pentru care locuitorii cartierului au chemat Garda de Mediu, pot continua

”În administrația mea, readucem NASA la măreție și vom reveni pe Lună, iar apoi Marte. Actualizez bugetul pentru a include o sumă suplimentară de 1,6 de miliarde de dolari, astfel încât să revenim în spațiu în stil mare”, a scris președintele pe Twitter.

Obiectivul anterior al NASA era să trimită un echipaj uman pe suprafața Lunii până în 2028, după amplasarea unei stații orbitale lunare până în 2024.

Noul obiectiv accelerat, o inițiativă care va costa zeci de miliarde de dolari, survine în condițiile în care NASA a avut dificultăți în privința sprijinului partenerilor privați pentru reluarea misiunilor spațiale lansate de pe pământ american, pentru prima oară de la închiderea programului precedent, în 2011.

Administratorul NASA, Jim Bridenstine, a numit solicitarea de majorare a fondurilor drept ”un avans de încredere” din partea Casei Albe.

”Obiectivul nostru este să construim un program care să ne ducă pe Lună cât mai curând posibil”, a declarat Bridenstine reporterilor, într-o conferință telefonică.

Bridenstine a mai spus că este optimist că solicitarea lui Trump va atrage sprijin bipartizan în Congres.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
nasa
luna