Uber abandonează planurile mărețe pentru profitabilitate. După ce a renunțat la dezvoltarea de mașini autonome, renunță și la divizia de taxiuri aeriene, care va fi preluată de o companie parteneră

Uber abandonează planurile mărețe pentru profitabilitate. După ce a renunțat la dezvoltarea de mașini autonome, renunță și la divizia de taxiuri aeriene, care va fi preluată de o companie parteneră
scris 9 dec 2020

Uber Technologies renunță la divizia Elevate, care se ocupă de crearea unor taxiuri aeriene, aceasta urmând să fie preluată de către startup-ul american Joby Aviation. Preluarea are loc în contextul în care Uber vrea să își îndrepte atenția spre operațiunile de bază, cu scopul de a susține profitabilitate.

În contextul menționat, Uber a semnat recent și vânzarea diviziei de mașini autonome, Aurora.

Tranzacția vizează combinarea tehnologiilor Joby cu cele ale Uber, companii deja partenere. Deși tehnologiile pentru vehicule aeriene ale celor două companii vor fi combinate și vor avea di trecute sub umbrela Joby, Uber va investi în continuare în noua entitate. Astfel, ca parte a acordului, Uber s-a angajat să investească 75 de milioane de dolari în Joby, potrivit Tech Crunch.

ULTIMA ORĂ FOTO & VIDEO Dacia Spring a sosit în România. Primele impresii din interiorul primului automobil electric Dacia CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ FOTO & VIDEO Dacia Spring a sosit în România. Primele impresii din interiorul primului automobil electric Dacia

Joby va putea utiliza aplicația Uber pentru a oferi curse cu taxiuri aeriene după lansarea operațiunilor, estimată în 2023.

Noua investiție, de 75 de milioane de dolari, vine după alte finanțări similare din partea Uber. Uber a investit până acum 125 de milioane de dolari în startup-ul american, inclusiv 50 de milioane de dolari în ianuarie. În total, Joby Aviation a atras 820 de milioane de dolari de la investitori.

Anul trecut, Uber a dezvăluit noul său concept de taxi aerian și a anunțat un nou oraș pilot Uber Air, alături de parteneriate care vor ajuta la lansarea primei rețele de aviație urbană.

Ulterior, la începutul anul acesta, Uber și producătorul sud-coreean de automobile Hyundai Motor au încheiat un parteneriat pentru dezvoltarea vehiculelor zburătoare electrice, cele două companii prezentând, la Consumer Electronics Show (CES) 2020, un nou concept de taxi aerian.

Și la alte companii lucrează la dezvoltarea unor taxiuri aeriene electriceSpre exemplu, startup-ul german Volocopter și producătorul auto chinez Geely, proprietarul Volvo și acționar minoritar al Daimler, au înființat o companie mixtă în vederea lansări de servicii de taxi aerian pe piața chineză. 

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
elevate
taxiuri aeriene
taxiuri zburatoare
taxi zburator
joby aviation
uber taxi
aurora
masini autonome