Uber trebuie să plătească 1,1 milioane de dolari pentru discriminare. Probleme cu un câine

Uber trebuie să plătească 1,1 milioane de dolari pentru discriminare. Probleme cu un câine
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 apr 2021

Compania americană de ride hailing a fost găsită vinovată de discriminarea persoanelor cu disabilități, din nou, și trebuie să plătească pagube de 1,1 milioane de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Uber a pierdut, în San Francisco (SUA), un proces în care o femeie nevăzătoare a acuzat compania de discriminare și pierderea mai multor evenimente importante, din cauza faptului că șoferii companiei i-au refuzat comenzile.

Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei CITEȘTE ȘI Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei

Deoarece nu vede, femeia era însoțită de un câine, ceea ce nu a convenit șoferilor Uber. Aceștia i-au refuzat cursele cu 14 ocazii diferite, pentru a evita murdărirea covoarelor. În total, Lisa Irving a fost refuzată de 60 de ori, pentru că de fiecare dată a încercat de mai multe ori.

Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală CITEȘTE ȘI Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală

Într-una dintre ocazii, aceasta chiar reușise să se urce într-o mașină Uber, însă a trebuit să coboare după ce șoferul a început să țipe că o dă afară pe marginea drumului din cauza câinelui.

Din cei 1,1 milioane de dolari acordați de instanță, femeii îi revin 324.000 de dolari. Restul de 805,313 dolari vor acoperi cheltuielile de judecată și remunerația avocaților.

VIDEO&FOTO TEST DRIVE - PREMIERĂ Profit.ro pentru România: Am condus Dacia Spring pe cea mai frecventată navetă din țară: București - Ploiești CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO TEST DRIVE - PREMIERĂ Profit.ro pentru România: Am condus Dacia Spring pe cea mai frecventată navetă din țară: București - Ploiești

Uber este o companie recidivistă la capitolul discriminarea persoanelor nevăzătoare. În 2016, a trebuit să plătească 2,6 milioane de dolari în urma unui proces similar și a promis că va face ceva în acest sens.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
soferi
transport
discriminare