”Uber-ul chinezesc” Didi neagă că autoritățile orașului Beijing vor naționalizarea companiei

”Uber-ul chinezesc” Didi neagă că autoritățile orașului Beijing vor naționalizarea companiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 sep 2021

Didi Global, companie chineză care oferă servicii de transport la cerere, susține că informațiile potrivit cărora autoritățile oralului Beijing ar coordona companiile să investească pentru a trece grupul în proprietatea statului nu ar fi adevărate, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Didi cooperează în mod activ și pe deplin într-o investigație privind securitatea cibernetică, articolele din mass-media străină potrivit cărora guvernul orașului Beijing coordonează companiile pentru a investi în Didi sunt incorecte", a declarat acesta pentru Weibo.

Licitație finalizată pe un alt tronson din autostrada A1 Sibiu - Pitești: Același constructor desemnat după contestații / „Facem treabă la minister, până la capăt, în ciuda unui premier ostil” CITEȘTE ȘI Licitație finalizată pe un alt tronson din autostrada A1 Sibiu - Pitești: Același constructor desemnat după contestații / „Facem treabă la minister, până la capăt, în ciuda unui premier ostil”

Bloomberg News a relatat, citând persoane neidentificate familiare cu această chestiune, că orașul Beijing ia în considerare trecerea Didi sub controlul statului și că a propus ca firmele guvernamentale să investească în aceasta.

Conform propunerii preliminare, unele companii din Beijing, inclusiv Shouqi Group, care face parte din grupul de stat Beijing Tourism Group, vor achiziționa o participație la Didi.

Didi, cu sediul la Beijing, se confruntă cu o investigație de securitate cibernetică efectuată de autoritățile chineze după oferta publică inițială din New York din iunie.

VIDEO Televiziunea publică din Slovenia, luată cu asalt de antivacciniști CITEȘTE ȘI VIDEO Televiziunea publică din Slovenia, luată cu asalt de antivacciniști

Autoritățile chineze și-au înăsprit în ultimul an reglementările referitoare la firmele de tehnologie pentru a îmbunătăți concurența pe piață, modul în care sunt prelucrate datele și tratamentul aplicat angajaților.

Grupul Didi este controlat de echipa de conducere a cofondatorului Will Cheng și a președintelui Jean Liu. SoftBank Group, Uber Technologies și Alibaba se numără printre investitorii companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
didi
china