ULTIMA ORĂ Ford Otosan numește un președinte turc la uzina din Craiova

ULTIMA ORĂ Ford Otosan numește un președinte turc la uzina din Craiova
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 apr 2023

Una dintre consecințele preluării uzinei Ford de către Ford Otosan, una așteptată de altfel încă de anul trecut, este numirea unui președinte turc, care să contribuie la o legătură mai bună cu compania care deține uzina.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ford Otosan a anunțat numirea lui Müjdat Tiryaki, care în ultimele luni a a avut funcția de Director al Ford Otosan Craiova, în funcția de Președinte Ford Otosan Craiova, începând cu 01 mai 2023. Josephine Payne, care a condus până acum Ford Craiova, a fost numită Director General Adjunct al Ford Otosan și va reprezenta interesele Ford în compania în care constructorul american deține 40% din acțiuni.

Mujdat Tiryaki va fi responsabil de supervizarea operațiunilor de producție vehicule și motoare, precum și a altor funcțiuni de suport.

„În calitate de Președinte, el va conduce echipa din Craiova în menținerea rolului său cheie în călătoria Ford Otosan către era electrificării, în contextul lansărilor următoare de vehicule electrice, respectiv modelele E-Transit Courier, E-Tourneo Courier și Puma”, transmite Ford.

Audi a ajuns la trei hub-uri electrice de încărcare, bazate pe baterii reciclate CITEȘTE ȘI Audi a ajuns la trei hub-uri electrice de încărcare, bazate pe baterii reciclate

Tiryaki s-a alăturat Ford Otosan ca inginer industrial în 2000 și a avut diferite roluri de conducere legate de producția Ford Transit, iar ulterior a fost numit Manager în Secția de Caroserii de la fabrica din Craiova. El a lucrat in Craiova între 2010-2012, iar ulterior, a avut diverse roluri de conducere în Secția de Caroserii a fabricii din Gölcük (Turcia). Înainte de fi numit director al fabricii din Craiova (august 2022), Tiryaki a fost șeful fabricii din Gölcük unde s-a ocupat de proiecte de creștere a capacității de producție și de lansarea E-Transit. Sub comanda lui, fabrica Ford Otosan din Gölcük a fost certificată Advanced Fourth Industrial (4IR) Lighthouse și s-a alăturat companiilor care fac parte din inițiativa WEF (World Economic Forum) Fourth Industrial Revolution.

Müjdat Tiryaki a absolvit Middle East Technical University, secția inginerie industrială, și a obținut un master în științe de la Universitatea Kocaeli.

Dave Johnston, care a ocupat funcția de director adjunct al Ford Otosan, a fost numit în funcția nou cerată de șef al Ford Otosan – Battery & Partnerships, cu începere de la 1 mai 2023. Dave Johnston va răspunde de coordonarea între Ford Motor Company și Ford Otomotiv Sanayi A.Ș. în managementul proceselor de integrare a bateriei și strategiile de creștere ale Ford Otomotiv Sanayi A.Ș.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford otosan
preseditnte ford craiova
mujdat tyriaki