ULTIMA ORĂ Horse România începe producția unui nou motor pentru Duster, la Mioveni

ULTIMA ORĂ Horse România începe producția unui nou motor pentru Duster, la Mioveni
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 5 iun 2024

Noua companie Horse, formată din divizia de motoare a renault Group și cea a companiei chineze Geely, a lansat un nou motor în producție, la Mioveni, motor ce va fi folosit de noua generație Duster.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Noul motor HR12, cu o cilindree de 1.2 litri, în trei cilindri, care va fi oferit pe noul Duster, începând din această lună, a intrat în producție la Mioveni, în fosta Uzină Mecanică, transformată în Horse România. Este primul motor al noii companii, înființată pe 31 mai, prin asocierea dintre divizia Horse și Aurobay de la Geely.

Potrivit informațiilor oficiale, noul motor va fi produs în 450.000 de unități pe an, ceea ce înseamnă că va fi expediat și pentru alte modele ale grupului, între care, cel mai probabil, se află și viitorul Renault Duster, produs în Turcia.

Horse România va crea, odată cu lansarea producției noului motor, noi posturi de lucru și va beneficia și de modernizarea liniei de producție.

VIDEO Au început lucrările la construcția metroului clujean, o investiție de peste 13 miliarde de lei CITEȘTE ȘI VIDEO Au început lucrările la construcția metroului clujean, o investiție de peste 13 miliarde de lei

HR 12 este cel mai eficient motor din portofoliul HORSE și, totodată, cel mai puternic produs vreodată în uzina HORSE de la Mioveni, fost Uzină Mecanică. Propulsorul echipează deja mai multe modele de vehicule, inclusiv hibride.

Producția realizată la uzina de la Mioveni completează capacitatea globală de fabricație a companiei pentru motorul HR12, volumele fabricate fiind destinate echipării noului Duster. Uzina HORSE Valladolid (din Spania) va continua să producă același motor pentru modelele Renault Austral și Espace.

Patrice Haettel, Director General HORSE, a declarat: „Am început producția motorului HR12 în cadrul uzinei noastre din România bazându-ne pe procesul existent la uzina Horse din Valladolid, Spania. Acest proces face parte dintr-o strategie globală, care ne oferă o competitivitate fără precedent, datorită apropierii noastre de piețele cheie din industria auto. Astfel, acest acord de fabricație reprezintă o veste bună pentru HORSE, pentru uzina de la Mioveni și, mai ales, pentru piața auto.”

Uzina HORSE România de la Mioveni va asigura atât asamblarea motorului HR12, cât și turnarea carterelor cilindri în turnătoria de aluminiu, cea mai mare de acest gen din România și din ecosistemul HORSE.

În vederea industrializării noului motor HR12 au fost modificate peste 75 % din posturile de lucru existente pe linia de asamblare a uzinei de la Mioveni și au fost instalate 24 de posturi noi. Aceste investiții au permis integrarea locală a întregului ciclu de producție – inclusiv turnarea și uzinarea carterelor cilindri, care sunt realizate 100% în intern.

HORSE a investit la Mioveni și în tehnologii avansate de testare și asigurare a calității, printre care un sistem de detectare a posibilelor pierderi de lichide bazat pe utilizarea heliului, un computer tomograf pentru carterele cilindri și mașini pentru spălarea și uscarea la presiune înaltă a pieselor, asigurând respectarea celor mai înalte standarde.

Ca rezultat al acestor investiții, capacitatea anuală de producție a fost mărită la 450.000 de unități pe an. 18% din producție va fi exportată în afara Uniunii Europene, la uzina HORSE din Bursa, Turcia.

Motorul HR12 este un propulsor pe benzină de înaltă eficiență, proiectat pentru a echipa o gamă largă de vehicule. Motorul are o putere maximă de 96 Kw (130 CP) la o turație de 4.500 rpm, cu un cuplu maxim de 230 Nm disponibil încă de la 1.800 rpm. Dezvoltat atât pentru piețele din UE, cât și pentru cele globale, HR12 respectă pe deplin reglementările EU6D-Full, cele mai recente norme de emisie, și este proiectat să poată fi adaptat noilor reglementări Euro7. Pe Duster, motorul este folosit într-o arhitectură mild hybrid. 

ULTIMA ORĂ Horse România începe producția unui nou motor pentru Duster, la Mioveni

Motorul HR12 dispune de un management termic de ultimă generație. Raportul specific între cursa și diametrul pistonului asigură o economie semnificativă de combustibil în timpul utilizării.

Stellantis a livrat 30.000 de vehicule pentru rent-a-car, în doar cinci luni CITEȘTE ȘI Stellantis a livrat 30.000 de vehicule pentru rent-a-car, în doar cinci luni

HORSE, fosta divizie a Renault, în prezent parte a companiei Horse Powertrain Ltd., a fost creată pentru a produce motoare, transmisii și alte tehnologii extrem de eficiente, cu emisii scăzute de carbon. HORSE dispune de opt uzine de producție în șapte țări, de trei centre de cercetare și dezvoltare, având sediul central la Madrid (Spania). Compania produce 3,2 milioane de unități pe an pentru clienții săi din întreaga lume.

HORSE dezvoltă, produce și furnizează sisteme de propulsie full-hibrid, plug-in hybrid și cu combustie internă extrem de eficiente, precum și tehnologii de ultimă oră (motoare, cutii de viteze, full-hibrid și plug-in hybrid). HORSE este filială a HORSE Powertrain Limited, o societate mixtă, cu participare egală, între Renault Group și Geely.

Cu un total de peste 9.000 de angajați distribuiți în șapte țări, HORSE are sediul central în Madrid (Spania) și are opt uzine de producție și trei centre de cercetare și dezvoltare în întreaga lume (Argentina, la Córdoba; Brazilia, la Curitiba; Chile, la Los Andes; Portugalia, la Aveiro; România la București, Mioveni și Titu; Spania, la Sevilla și Valladolid, și Turcia, la Bursa în parteneriat cu Oyak).

viewscnt
Afla mai multe despre
horse romania
dacia mioveni
motoare dacia
motoare duster