Un autobuz autonom a lovit un pieton pe străzile din Viena

Un autobuz autonom a lovit un pieton pe străzile din Viena
scris 20 iul 2019

Un autobuz fără șofer, care se afla în teste în Viena, a lovit un pieton, iar autoritățile investighează acum cauzele accidentului.

O femeie care circula pe o stradă din Viena a fost lovit ușor de un minibus autonom, un shutle aflat în teste. Vehiculul este un autobuz de mici dimensiuni, de tip Navvya SAS, deținut chiar de autoritățile de transport vieneze. Chiar dacă pietonul, o femeie în vârstă de 30 de ani, nu a suferit răni importante, fiind lovit ușor la genunchi, testele au fost suspendate, pentru a împiedica eventuale alte accidente.

La momentul accidentului, minibuzul Navya circula cu 12km/h.

O mutare blitzkrieg schimbă șeful BMW. Harald Kruger „își va da demisia” înainte de termen CITEȘTE ȘI O mutare blitzkrieg schimbă șeful BMW. Harald Kruger „își va da demisia” înainte de termen

Proiectul autobuzului autonom, denumit auto.Bus – Seestadt, a fost implementat de Ministerul Federal al Transporturilor, Inovației și Tehnologiei, ca parte a planului „mobilitatea Viitorului”. Wiener Linien, AIT, KfV, TÜV Austria, Siemens și Navya, parteneri în proiect, urmăresc în timpul acestor teste buna funcționare a senzorilor, gradul de acceptare al pasagerilor, cadrul legal, siguranța traficului, siguranța IT și comunicațiile între vehicul și infrastructură, potrivit descrierii de pe site-ul oficial. La momentul accidentului nu exista la bord un șofer de siguranță, deși unii dintre partenerii de proiect ceruseră acest lucru.

SURSA FOTO: Austrian Institute of Technology

viewscnt
Afla mai multe despre
autobuz autonom viena
accident autobuz autonom
driverless navya
pieton lovit
masini autonome