Un nou dosar penal la VW: procurorii cercetează de ce a primit bonusuri un șef suspendat în scandalul emisiilor

Un nou dosar penal la VW: procurorii cercetează de ce a primit bonusuri un șef suspendat în scandalul emisiilor
scris 24 apr 2019

Procurorii germani au anunțat că fac investigații în legătură cu o posibilă încălcare a îndatoririlor fiscale generate de unele plăți de bonusuri făcută către un executiv care a fost suspendat din funcție în scandalul emisiilor. Numele acestuia nu a fost anunțat.

Acuzația procurorilor din Brunswick, Germania, se referă strict la plățile efectuate de companie unei persoane suspendate din funcție. Suma anunțată de procurori este de 866.000 euro, iar plățile s-au făcut între 2016 și 2018. Nici procurorii nu au dat nume, nici Volkswagen nu a comentat față de informația publicată.

A patra acuzație a lui Ghosn: a sifonat 5 milioane de dolari, printr-o reprezentanță Nissan din străinătate CITEȘTE ȘI A patra acuzație a lui Ghosn: a sifonat 5 milioane de dolari, printr-o reprezentanță Nissan din străinătate

Potrivit presei germane, sunt doar cinci persoane care ar putea fi încadrate în descrierea procurorilor, începând de la fostul CEO Martin Winterkorn. Ceilalți ar putea fi Hans-Jacob Neusser, fostul șef de la dezvoltare motoare, Jens Hadler, fost șef la dezvoltare trenuri motopropulsoare, Hanno Jelden, șeful echipei de electronică pentru motoare, și Thorsten Neussers, șef de departament.

Persoana vizată de cercetări se număra printre persoanele implicate în scandalul emisiilor, declanșat în 2015 și era suspendată ca urmare a acestui scandal, din funcție. Acest scandal face obiectul unui dosar mai vechi, în care sunt cercetați mai mulți foști manageri ai companiei.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
vw
dieselgate
scandal diesel
martin winterkorn