Un nou test de 5 stele EuroNCAP pentru două mașini din China

Un nou test de 5 stele EuroNCAP pentru două mașini din China
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 29 mai 2024

Producătorii de mașini din China nu se dezmint și reușesc cu fiecare mașină lansată în Europa să respecte toate standardele de siguranță pentru a primi maxim de stele. Cele mai noi modele testate sunt de la marca Zeekr, parte a grupului Geely, și de la Maxus, parte a SAIC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

EuroNCAP a publicat o nouă serie de rezultate ale unor teste de siguranță, realizate cu automobile produse în Europa și China. Cel mai popular dintre automobilele testate este fără îndoială VW Tiguan, SUV-ul compact al mărcii germane, alături de care au mai fost testate două monovolume de pasageri, Ford Tourneo Custom și Maxus MIFA 7, o mașină produsă de grupul chinez SAIC. De asemenea, două modele aparținând Zeekr, un brand al lui Geely, compania cu cea mai mare amprentă în Europa, proprietarul Volvo.

FOTO Renault a deschis comenzile pentru Noul Master, inclusiv în România. Cu ce preț vinde mașina CITEȘTE ȘI FOTO Renault a deschis comenzile pentru Noul Master, inclusiv în România. Cu ce preț vinde mașina

Scorul pentru VW Tiguan, pentru cele două modele complet electrice Zeekr 001 și X, dar și pentru MIFA 7 a fost de 5 stele, chiar dacă punctajele au avut mici diferențe între ele. O menținue pentru Maxus Mifa 7, un monovolum care nu mai este obișnuit pentru străzile din Europa, dar care se pare că revine în actualitate. Este vorba despre o mașină complet electrică, premium, cu o baterie de 90 kWh, ce oferă o autonomie de 479 km, având șapte locuri.

Din păcate, Ford Tourneo Custom nu a reușit să primească decât trei stele la testele cu echiparea standard, o veste mai puțin fericită pentru clienții acestui model. Testele au reușit să urce ratingul la 4 stele, cu echipamente opționale incluse într-un pachet de siguranță. Este o surpriză și prin prisma faptului că, în general, mașinile Ford au primit scoruri maxime la testele de siguranță, în ultimii ani, inclusiv versiunea de marfă, Transit Custom, fiind recompensată cu premiul Platinum.

Volkswagen despre proiectul ID.1: Vom lansa mașina electrică de „aproximativ 20.000 de euro”. Alte patru modele sub 25.000 de euro, anunțate pentru anul viitor CITEȘTE ȘI Volkswagen despre proiectul ID.1: Vom lansa mașina electrică de „aproximativ 20.000 de euro”. Alte patru modele sub 25.000 de euro, anunțate pentru anul viitor

„Credem că Ford se va simți dezamăgită de acest rezultat, în special având în vedere eforturile și angajamentul lor recent în îmbunătățirea siguranței gamei sale de furgonete comerciale – Ford Transit Custom a obținut cel mai înalt rating al nostru, Platinum. Tourneo Custom este foarte echipat cu tehnologii de siguranță activă, dar este ușor tras în jos de această performanță”, a declarat Michiel van Ratingen, Secretar General Euro NCAP.

Cele două modele ZEEKR X și 001 au primit recent scoruri foarte bune de la Green NCAP, la testele de emisii poluante, cu un punctaj general de 96% și, respectiv, 95%.

EuroNCAP a mai anunțat un rezultat maxim, de 5 stele, dar nu pe baza testelor, ci prin protocolul de asociere a punctajului. Este vorba despre Renault Scenic E-TEch, care are aceeași platformă și structură de echipamente cu Megane E-Tech.

viewscnt
Afla mai multe despre
euroncap
zeekr
vw tiguan
ford tourneo