Un nume important din piața auto va intra în Formula 1

Un nume important din piața auto va intra în Formula 1
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 nov 2023

General Motors (GM) sprijină Andretti să devină a 11-a echipa din Formula 1, iar constructorul american s-a înscris la Federația Internațională de Automobilism (FIA) pentru a deveni furnizor de motoare începând din 2028, scrie AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Echipa automobilistică americană Andretti Global a anunțat la începutul anului asocierea cu General Motors prin intermediul Cadillac - una dintre mărcile GM - pentru a încerca să se integreze în categoria regină a sportului auto în următorii ani. Însă nimic nu s-a spus la momentul respectiv referitor la motoare

An record pentru Tesla în România CITEȘTE ȘI An record pentru Tesla în România

Începând din sezonul 2028, „noua noastră echipă Andretti Cadillac FC va fi propulsată de un motor GM”, a precizat Mark Reuss, președintele General Motors, citat într-un comunicat.

„Datorită experienței noastre în materie de inginerie și de curse, suntem convinși că vom dezvolta un grup propulsor performant pentru serie și că vom poziționa Andretti Cadillac ca o echipă veritabilă", a adăugat Reuss.

Potrivit grupului, dezvoltarea și testarea tehnologiei prototip sunt deja în curs de desfășurare, scrie Agerpres.

Prin intermediul președintelui său Mohammed Ben Sulayem, FIA s-a declarat „încântată” să afle că GM s-a înregistrat ca furnizor de motoare: „Prezența mărcilor americane emblematice Andretti și GM este un lucru bun pentru sport”.

Magistrala de metrou M6 până la mall Băneasa: În primăvară vor începe „cârtițele” să sape tunelurile de metrou CITEȘTE ȘI Magistrala de metrou M6 până la mall Băneasa: În primăvară vor începe „cârtițele” să sape tunelurile de metrou

Acest anunț vine la puțin peste o lună după ce FIA a dat undă verde Andretti Cadillac pentru a deveni a 11-a echipă din Formula 1.

Echipa, a cărei candidatură este susținută de Michael Andretti, fost pilot de Formula 1, și de fiul său Mario Andretti, campionul mondial de Formula 1 în 1978, așteaptă acum aprobarea FOM, deținătoarea drepturilor comerciale ale Formulei 1, pentru a intra pe grilă din 2025.

Însă echipele participante în prezent în această disciplină sunt reticente din cauza impactului financiar pe care l-ar avea prezența noilor echipe asupra repartizării profiturilor generate de Formula 1.

Potrivit site-ului de specialitate Autosport, reprezentanți ai GM și Andretti vor fi prezenți în acest weekend la Las Vegas, cu ocazia penultimei etape a Campionatului Mondial de Formula 1, pentru a „face presiune asupra FOM” în vederea obținerii unei înțelegeri.

În cazul în care candidatura va fi acceptată, rămâne de văzut cine va fi motoristul echipei Andretti Cadillac până în 2028.

viewscnt
Afla mai multe despre
formula 1
general motors