Șeful VW Group, Matthias Muller, ar putea fi înlocuit cu șeful mărcii VW, Herbert Diess. Compania a anunțat „schimbări în structura de management”

Șeful VW Group, Matthias Muller, ar putea fi înlocuit cu șeful mărcii VW, Herbert Diess. Compania a anunțat „schimbări în structura de management”
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 apr 2018

Volkswagen AG, cea mai mare companie auto din lume, a anunțat că va face schimbări în structura de management și posibil în Consiliul de Administrație. Surse din piață vorbesc despre înlocuirea lui Mathias Muller.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vokjswagen AG a dat publicității un comunicat în care se arată că este luată în considerare o dezvoltare viitoare a structurii managementului Grupului, care „ar putea fi de asemenea asociată cu schimbări de personal în Consiliul de Administrație și cu schimbări în responsabilitățile specifice ale președintelului Consiliului de Administrație”.

Surse apropiate de conducerea companiei, citate de Automotive News, spun că Matthias Muller ar putea fi înlocuit în poziția de CEO de Herbert Diess, în prezent șef al mărcii VW. Comunicatul VW AG susține că „președintele Consiliului de Supervizori al Volkswagen AG se află în dicuții cu anumiți membri ai Boardului și ai Consiliului de Administrație. Dl. Mathias Muller și-a arătat bunăvoința de a contribui la aceste schimbări.”

Matthias Muller este CEO și președinte al Consiliului de Administrație din 2015, după ce l-a înlocuit pe Martin Winterkorn, acuzat atunci că a stat la originea scandalului Dieselgate. Anterior, Muller a condus Porsche AG.

Președinte al Consiliului de Supervizori este Hans Dieter Potsch, cel care conduce Porsche SE, compania de tip holding a familiilor Porsche și Piech, fiind, practic, omul de încredere al principalilor acționari ai VW AG.

Herbert Diess, actualul șef al Volkswagen Autoturisme, a venit în 2015 de la BMW, unde s-a ocupat în special de dezvoltarea de automobile electrice. 

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
volkswagen ag
matthias muller
herbert diess