Victorie a Germaniei: Uniunea Europeană pregătește acceptarea e-fuels după 2035

Victorie a Germaniei: Uniunea Europeană pregătește acceptarea e-fuels după 2035
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 mar 2023

Comisia Europeană pregătește o propunere referitoare la interdicția automobilelor cu motoare cu combustie în 2035 care să introducă o nouă categorie de automobile, care folosesc combustibili sintetici. Propunerea a venit de la Germania, care a refuzat să voteze în forma anterioară acordul UE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Germania a reușit să convingă Comisia Europeană să modifice legislația privind interzicerea motoarelor cu combustie din 2035, prin stabilirea unei noi categorii de vehicule ce vor putea fi vândute și după data de 2035.

Un tribunal rus a înghețat toate activele Volkswagen din Rusia CITEȘTE ȘI Un tribunal rus a înghețat toate activele Volkswagen din Rusia

Este vorba despre automobilele care folosesc motoare termice cu e-combustibili, combustibili sintetici sau e-fuels, cum mai sunt denumiți și care au ca principală proprietate faptul că sunt neutri CO2. Potrivit Reuters, există deja un proiect de propunere care introduce această nouă categorie de vehicule în nomenclatorul vehiculelor.

Pentru a fi acceptate, aceste autovehicule ar trebui să fie echipate cu sisteme care să împiedice pornirea dacă sunt alimentate cu combustibili fosili. În acest fel, constructorii care vor dori să vândă în continuare mașini cu motoare cu combustie, vor putea face acest lucru cu ajutorul acestor e-combustibili. Principalul susținător al acestor prevederi este grupul Volkswagen, prin marca Porsche, care dorește să mențină pe piață mașinile cu motoare puternice, cumpărate de pasionații de astfel de mașini.

Piața auto din UE, a șaptea lună consecutivă de creștere. Dacia, majorare importantă a vânzărilor și a cotei de piață CITEȘTE ȘI Piața auto din UE, a șaptea lună consecutivă de creștere. Dacia, majorare importantă a vânzărilor și a cotei de piață

Negocierile privind semnarea unui acord s-au blocat luna aceasta în Consiliu, după ce Comisia Europeană și Parlamentul European votaseră legislația privind reducerea la zero a emisiilor de CO2 admise la autoturismele noi vândute după data de 1 ianuarie 2035.

viewscnt
Afla mai multe despre
e-fuels
e-combustibili
motoare cu combustie
porsche