VIDEO Aeroportul din Istanbul folosește câini de terapie

VIDEO Aeroportul din Istanbul folosește câini de terapie

Sursa foto: Hürriyet

Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mar 2024

Stresat înaintea unui zbor important? Câini de terapie sunt acum la dispoziția călătorilor pe Aeroportul din Istanbul (IST) pentru a-i ajuta să se relaxeze, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aeroportul a derulat acest program în ultima lună pentru a ajuta la reducerea stresului și a anxietății în rândul pasagerilor care trec prin terminalele sale, scrie Agerpres.

FOTO Kia se pregătește să intre pe piața mașinilor electrice ieftine CITEȘTE ȘI FOTO Kia se pregătește să intre pe piața mașinilor electrice ieftine

Îngenunchind pentru a-l mângâia pe Kuki, unul dintre acești câini de terapie, călătoarea Anastasia Podmazova a lăudat serviciul.

"Mă relaxează. Iubesc animalele. Este foarte bun", a spus ea.

Ca urmare a feedback-ului pozitiv din partea pasagerilor, operatorul aeroportului IGA dorește să extindă proiectul, crescând numărul câinilor aflați la dispoziția călătorilor de la 5 la 10, a declarat Abdulkadir Demirtas, customer experience manager.

"Călătoriile pot fi stresante ... Potrivit cercetărilor, interacțiunea dintre animale și oameni reduce nivelul de stres și anxietatea", a precizat Demirtas.

Murat Cengiz Koca, expert în comportament canin și dresor de câini, care însoțește patrupedele prin aeroport, a declarat că animalele au fost antrenate să nu reacționeze la sunete sau la oameni.

"Câinii pe care i-am ales aici au trecut printr-un antrenament de un an de zile. Ei se află astăzi aici pentru că antrenamentul a avut succes", a declarat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroportul din istanbul
caine