VIDEO Archer Aviation a prezentat primul său taxi zburător, numit ”Maker”, într-un debut în stilul Tesla

VIDEO Archer Aviation a prezentat primul său taxi zburător, numit ”Maker”, într-un debut în stilul Tesla
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iun 2021

Archer Aviation a prezentat în această săptămână primul său taxi zburător, numit ”Maker”, într-un debut în stilul Tesla, în condițiile în care un număr tot mai mare de investitori și companii aviatice intră în spațiul mobilității aeriene urbane, care trebuie încă să fie reglementat, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Interesul pentru avioanele cu emisii zero care pot decola și ateriza ca elicopterele, dar care zboară ca avioanele, este în creștere, companiile aerospațiale căutând piețe noi, în timp ce sunt presate să contribuie la reducerea emisiilor de carbon ale industriei lor, prin intermediul vehiculelor care funcșionează cu baterii, scrie News.ro

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Debutul Maker, organizat joi într-un hangar care a folosit tehnologie XR pentru a simula o cursă, a avut loc în urma informațiilor apărute în aceeași zi referitoare la două acorduri separate referitoare la companiile producătoare de avioane electrice Vertical Take-Off și  Landing (eVTOL), din Marea Britanie și Brazilia.

Avionul companiei Archer nu efectuează încă zboruri comerciale, dar compania a organizat un show extravagant, sub conducerea unui noi director creativ, Kenny Taht, care are o experiență de zeci de ani în producția și designul TV.

Archer se așteaptă la lansarea comercială a Maker în 2024, în Los Angeles și Miami, și este în curs de certificare a avionului cu pilot, care poate transporta patru pasageri, de către Administrația Federală a Aviației din SUA, a declarat pentru Reuters cofondatorul și co-CEO-ul Brett Adcock.

"Adevăratul nostru obiectiv este să realizăm o soluție de transport în orașe și în jurul acestora", a spus Adcock.

Taxiurile pot zbura cu 150 de mile pe oră (240 km pe oră) pe distanțe de până la 100 de kilometri, la un preț entry level între 3 și 4 dolari pe milă de pasager.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

În New York City, de exemplu, călătoria de 17 mile de la Aeroportul Internațional John F. Kennedy până în Manhattan ar costa între 50 și 70 de dolari și ar dura aproximativ cinci până la șapte minute, față de 60 până la 90 de minute cu mașina.

În timp ce experții estimează că piața eVTOL va valora miliarde în următorul deceniu, nu este de așteptat să câștige bani imediat și calendarul aprobării de către autoritățile de reglementare rămâne incert.

Întrebată despre procesul de aprobare, FAA a spus: "FAA poate certifica noi tehnologii, cum ar fi eVTOL-urile prin reglementările sale existente. Putem emite condiții speciale sau cerințe suplimentare, în funcție de tipul de proiect."

Pe măsură ce piața se încălzește, la fel și concurența. În prezent, Archer este implicată într-o bătălie juridică cu compania Wisk Aero, concurentă susținută de Boeing, care o acuză că a sustras secrete comerciale și a încălcat brevetele sale.

Săptămâna trecută, Archer a cerut unui tribunal din California să respingă procesul și a înregistrat un contra-proces împotriva Wisk, pentru ”declarații false” cu privire la o anchetă penală separată.

Archer intenționează să se listeze printr-o fuziune de 3,8 miliarde de dolari cu compania Atlas Crest și are o investiție și o comandă de 1 miliard de dolari de la United Airlines.

viewscnt
Afla mai multe despre
archer aviation
taxi zburător