VIDEO Avion american, interceptat deasupra Mării Negre de un avion rusesc

VIDEO Avion american, interceptat deasupra Mării Negre de un avion rusesc
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 nov 2018

Un avion american EP-3 Aries a fost interceptat luni în spațiul aerian internațional de deasupra Mării Negre de un avion rusesc SU - 27, care a trecut cu viteză mare prin fața avionului american, punând în pericol piloții și echipajul, anunță Forțele Navale Americane din Europa și Asia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În data de 5 noiembrie 2018, un avion american EP-3 Aries a fost interceptat  în spațiul aerian internațional de deasupra Mării Negre de un avfion rusesc SU - 27. Interacțiunea este considerată nesigură având în vedere că avionul SU - 27 a trecut cu viteză mare exact prin fața avionului, punând în pericol piloții și echipajul", se arată într-un comunicat al Forțelor Navale Americane din Europa și Africa, scrie News.ro.

BMW a prezentat versiunea Cabrio a noului model Serie 8 Coupe. Se pregătesc M8 și Gran Coupe CITEȘTE ȘI BMW a prezentat versiunea Cabrio a noului model Serie 8 Coupe. Se pregătesc M8 și Gran Coupe

Avionul SU - 27 a mai făcut apoi o manevră, apropiindu-se de EP - 3, moment din care echipajul de pe EP - 3 a raportat turbulențe după prima interacțiune și vibrații după cea de a doua. Durata interceptării a fost de aproximativ 25 de minute.

"Deși armata rusă are dreptul să facă manevre în spațiul aerian internațional, interacțiunea a fost iresponsabilă. Așteptăm să se conformeze standardelor internaționale -  attfel încât să fie garantată securitatea și să fie prevenite incidentele -  inclusiv Acordului din 1972 pentru prevenirea incidentelor în zonele maritime internaționale. Acțiunile lipsite de siguranță amplifică riscul unor erori și cresc posibilitatea unor coliziuni în aer", precizează Forețele Navale Americane.

Avionul american acționa în conformitate cu legislația internațională și nu a provocat reacția rusă.

viewscnt
Afla mai multe despre
avion
marea neagra