VIDEO Companiile aeriene europene își parchează avioanele în Spania

VIDEO Companiile aeriene europene își parchează avioanele în Spania
scris 13 mai 2020

Zeci de avioane de pasageri aparținând companiilor aeriene europene stau aliniate în șiruri pe aeroportul Teruel din estul Spaniei, care în ultimele luni a devenit o uriașă parcare de avioane, transmite Reuters.

Aeroportul Teruel este specializat în depozitarea și mentenanța avioanelor însă afacerile sale au explodat după ce pandemia de coronavirus a obligat companiile aeriene europene să blocheze la sol flotele timp de mai multe săptămâni. Iar pentru multe dintre ele nu se întrevede o schimbare prea curând, scrie Agerpres.

Modificări la IMM Invest, program deja lansat: Sunt neeligibile firmele de asigurări, imobiliare, leasing și intermedieri financiare. Termen de răspuns pentru solicitanți CITEȘTE ȘI Modificări la IMM Invest, program deja lansat: Sunt neeligibile firmele de asigurări, imobiliare, leasing și intermedieri financiare. Termen de răspuns pentru solicitanți

"Clima din Teruel este una semi deșertică, cu peste 250 de zile însorite pe an. În plus, traficul aerian nu este congestionat, ceea ce îl face ideal pentru depozitarea și mentenanța avioanelor", spune Alejandro Ibrahim, managerul aeroportului din Teruel. Acesta a adăugat că aeroportul deținut de autoritățile locale nu și-a majorat tarifele de la debutul crizei coronavirus.

În prezent, acest aeroport găzduiește 95 de avioane de pasageri, inclusiv opt din cele mai mari avioane de pasageri, modelul Airbus A380, care poartă însemnele unor mari companii aeriene, precum British Airways, Lufthansa și Air France. În plus, numărul avioanelor care ajung aici în fiecare săptămână s-a dublat de la începutul pandemiei globale.

viewscnt
Afla mai multe despre
avioane
spania