VIDEO Drumul Apusenilor, cel mai important proiect de infrastructură din județul Bihor - inaugurat

VIDEO Drumul Apusenilor, cel mai important proiect de infrastructură din județul Bihor - inaugurat
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 oct 2023

Drumul Apusenilor, cel mai important și mai spectaculos proiect de infrastructură turistică și rutieră din județul Bihor, a fost inaugurat luni, de o delegație a Consiliului Județean (CJ). Drumul are o lungime de 56 de kilometri și a fost realizat cu fonduri europene.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

„Acest drum face legătura între Defileul Crișului Repede, o zonă turistică importantă a județului Bihor, și Țara Beiușului, zona Munților Apuseni, punând în valoare importante obiective turistice de pe traseu: de la Stâna de vale cu Izvorul Minunilor, la Cascada Vălul Miresei, Cascada Iadolina, zona Coada Lacului cu meleagurile Remeți, în plină dezvoltare și Defileul Crișului Repede cu Vadu Crișului, Șuncuiuș, Bratca, Bulz. Este un proiect care ajută la dezvoltarea acestei zone și face legătura dintre județul Bihor și județul Cluj, în zona Barajului Valea Drăganului”, a declarat. pentru Agerpres, vicepreședintele CJ Bihor, Mircea Mălan.

Mugur Isărescu: Majoritatea cetățenilor adulți din România au cunoștințe insuficiente în domeniul financiar CITEȘTE ȘI Mugur Isărescu: Majoritatea cetățenilor adulți din România au cunoștințe insuficiente în domeniul financiar

Valoarea totală a proiectului este de 182 de milioane de lei, fonduri europene asigurate prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Lucrările au fost executate de o asociere de firme, al cărei lider este compania orădeană SC Drumuri Orășenești SA.

Vicepreședintele CJ Bihor a menționat că i-a invitat la inaugurarea acestui drum pe cei doi președinți anteriori ai CJ Bihor, Cornel Popa și Pasztor Sandor.

„Domnul Cornel Popa a fost cel care a inițiat acest proiect și care a realizat studiul de fezabilitate. De asemenea, a fost prezent și domnul Pasztor Sandor, președintele CJ Bihor în perioada 2016 – 2020, când s-au continuat demersurile pentru realizarea acestui proiect, depunerea cererii de finanțare, proiectul tehnic, s-a realizat licitația pentru execuție. Noi am preluat apoi acest proiect, am insistat ca lucrările să se execute într-un ritm și la o calitate cât mai corespunzătoare și astăzi suntem în situația fericită în care proiectul este realizat”, a precizat Mircea Mălan.

Secțiunea bihoreană a Drumului Apusenilor are o lungime de 56 de kilometri, cu câte o bandă pe sens, fiind construite patru noi poduri, s-au făcut lucrări de derocare și de lărgire a drumului, consolidări, fiind o lucrare dificilă din cauza condițiilor montane.

BCE presează băncile să iasă din Rusia chiar dacă fereastra de oportunitate pentru o vânzare se închide CITEȘTE ȘI BCE presează băncile să iasă din Rusia chiar dacă fereastra de oportunitate pentru o vânzare se închide

„Eu spun, în final, că este o lucrare de calitate și e bine că am ajuns aici”, a conchis vicepreședintele CJ Bihor.

Drumul Apusenilor se continuă în județul vecin Cluj pe o lungime de 25 de kilometri, fiind reabilitat de Consiliul Județean Cluj cu bani din fonduri europene și finalizat în mai 2023. Drumul traversează localitățile Poieni și Săcuieu și leagă Clujul de județul Bihor, în zona Barajului Drăgan.

Potrivit președintelui CJ Cluj, Alin Tișe, este un traseu complet modernizat, „foarte spectaculos, cu un imens potențial turistic, care traversează una dintre cele mai atractive zone din Munții Apuseni”.

viewscnt
Afla mai multe despre
drumul apusenilor
bihor