VIDEO Euro Rescue, aplicație gratuită pentru salvatori și pompieri de la EuroNCAP

VIDEO Euro Rescue, aplicație gratuită pentru salvatori și pompieri de la EuroNCAP
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 iun 2020

Euro NCAP, organizația independentă specializată în testare vehiculelor din Europa și promovarea siguranței rutiere, a lansat propria aplicație destinată siguranței post-accidente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

EuroNCAP a lansat Euro Rescue, o aplicație care are ca scop „siguranța terțiară”, adică măsurile pe care persoanele implicate într-un accident rutier le pot lua pentru a-și salva viețile lor și pe cele ale celorlalți. Aplicația, disponibilă pentru Android și iOS, urmărește o cât mai bună intervenție în „ora de aur”, intervalul critic în care pot fi salvate viețile celor implicați într-un accident. Printre măsurile care contează enorm se numără informațiile transmise salvatorilor, inclusiv tipul vehiculului. Unitățile de salvare de tip ISU au la dispoziție ghiduri ale producătorilor de vehicule, numite Rescue Sheets, care cuprind schematic informații care ajută la descarcerare, cum ar fi punctele sensibile ale caroseriei, cablajele de curent care prezintă pericol, locația rezervoarelor de carburant, a airbagurilor sau pretensionerelor de centuri.

Aplicația Euro Rescue a centralizat, împreună cu Asociația Internațională a Serviciilor de Salvare și Pompieri, toate aceste ghiduri Rescue Sheets. Salvatorii pot folosi aplicația chiar și în zone fără semnal pentru a accesa informații despre vehiculului implicat în accident. Pentru vehiculele testate începând din 2020, EuroNCAP va verifica conținutul ghidurilor.

La lansare, aplicația este disponibilă în engleză, franceză, germană și spaniolă, însă până în 2023 va fi tradusă în toate limbile europene. Aplicația poate fi descărcată gratuit și nu este condiționată de prezența în Europa.

Motoarele la care Dacia visează: Renault a lansat hibridele E-Tech pe modelele Clio, Capture și Megane CITEȘTE ȘI Motoarele la care Dacia visează: Renault a lansat hibridele E-Tech pe modelele Clio, Capture și Megane

Pierre Castaing, președinte Euro NCAP, spune că lansarea aplicației face parte din programul 2020 - 2025 al organizației, prin care se urmărește introducerea siguranței post-accident (terțiară) în ratingurile vehiculelor. „Această aplicație, rezultatul muncii de colaborare între producători, pompieri și salvatori, precum și EuroNCAP, este primul rezultat vizibil al progresului care poate fi făcut în termeni de siguranță terțiară; altele vor urma”, spune Castaing.

Tore Eriksson, președintele Asociației Internațională a Serviciilor de Salvare și Pompieri, susține că „este o bornă importantă în colaborarea dintre EuroNCAP și industria auto. Pentru prima dată, ghidurile de salvare și de răspuns la urgență vor fi diosponibile gratuit și accesibil în fiecare locație. Asta va ajuta foarte mult serviciile de salvare și primul ajutor în munca lor vitală importantă de-a lungul Europei”.

viewscnt
Afla mai multe despre
euroncap
euro rescue
isu
salvatori accidente