VIDEO Ford a produs un milion de vehicule în România. Momentul, celebrat cu un videoclip fantezist

VIDEO Ford a produs un milion de vehicule în România. Momentul, celebrat cu un videoclip fantezist
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 dec 2021

Ford România a marcat producția automobilului cu numărul 1 milion la Craiova, cu ajutorul modelului M-Sport Ford Puma Hybrid Rally 1 în cadrul unui video fantezist, în care mașina de raliuri, condusă de un pilot celebru, gonește nebunește prin uzina de la Craiova.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News
4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Ford a anunțat că a produs 1 milion de autovehicule la Craiova, momentul fiind sărbătorit cu ajutorul unui videoclip în care vedetă este modelul Ford Puma, într-o versiune de competiție, numită Hybrid Rally1. Povestea clipului este una SF, în care forțe nevăzute dezlănțuie energii ale modelului care se pregătea să sărbătorească momentul, cu tort și baloane colorate. Apărut din fulgerele nopții, pilotul face o demonstrație de virtuozitate prin uzină, printre roboții de pe liniile de producție, apoi își distruge propriul tort.

"Sunt bucuroasă că modelul Ford din Campionatul Mondial de Raliuri ediția 2022 va fi Puma Rally 1 și că acesta a fost prezentat special la Craiova pentru a marca acest moment important pentru noi. Mi-a făcut plăcere să fac parte din acest proiect și să urez bun-venit echipei M-Sport și lui Adrien Fourmaux la Craiova, în timp ce am transformat, uzina noastră, pentru cateva zile, într-un adevărat platou de filmare”, a declarat Jo Payne, Președinte Ford România și Director Uzină Craiova.

Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

Filmul a fost filmat în întregime la Craiova, iar pilotul este nimeni altul decât Adrien Fourmaux, pilot de raliuri al Ford. Actorii și figuranții din clip sunt chiar angajați ai uzinei din Craiova.

Modelul-vedetă a fost prezentat de Ford la Goodwood Festival of Speed din Marea Britanie, ca o „incursiune a Ford în motorsportul electrificat”. Mașina va debuta în cursa de deschidere a Campionatului Mondial de Raliuri FIA (WRC), respectiv la etapa de la Monte Carlo, din ianuarie 2022. Noua M-Sport Ford Puma Rally1 va înlocui modelul M-Sport Ford Fiesta WRC. Prima mașină de competiție electrificată Ford dispune de un sistem de propulsie hibrid de ultimă generație care recuperează energia în timpul frânării și rulării și o stochează într-o baterie de 3,9 kWh și pe care o utilizează ulterior pentru a suplimenta performanța motorului turbo pe benzină, EcoBoost de 1,6 litri, cu impulsuri repetate de până la trei secunde prin intermediul unui motor electric de 100 kW.

EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani

„În momentul în care am auzit despre un proiect atât de interesant, am știut că trebuie să-l ducem până la capăt. Cum altfel am fi putut sărbători munca incredibilă a echipei M-Sport și a Ford în dezvoltarea Puma Hybrid Rally1 dacă nu prin a o conduce la ea acasă? Încadrarea unei filmări de trei zile în jurul programului nostru strâns de teste a fost dificilă, dar cu ajutorul și determinarea colegilor de la fabrica din Craiova, am reușit să producem acest videoclip potrivit pentru a lansa o nouă eră interesantă pentru Campionatul Mondial de Raliuri. A fost o plăcere pentru echipa M-Sport sa fie parte din acest proiect", a declarat Richard Millener, directorul echipei M-Sport Ford Rally.

Adevăratul automobil cu numărul 1 milion produs la uzina din Craiova este un model Puma ST Line, în culoarea Desert Island Blue, echipat cu motor EcoBoost Hybrid de 155 CP.

Ford produce automobile la Craiova de 12 ani, după ce a cumpărat fabrica de la statul român. Primul automobil a fost produs în 2009, pe liniile din Oltenia fiind asamblate modelele Transit Connect, monovolumul B-Max, și SUV-ul EcoSport, care este produs în continuare alături de Puma. Ford a investit la Craiova aproape 2 miliarde de dolari de la preluarea fabricii din Craiova în 2008.

La începutul acestui an, Ford a anunțat că va investi 300 de milioane de dolari pentru a construi la Craiova, în premieră, un automobil electric. Acesta va începe, în 2023, cu versiuni de motorizare cu combustie.

Ford și-a propus ca 100% din gama sa de autovehicule din Europa să fie capabilă de zero emisii, complet electrică sau plug-in hybrid, până la mijlocul lui 2026, iar până în 2030, să fie complet electrică.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford puma hybrid rally
m-sport ford
ford craiova
1 milion masini ford