Renault - acord cu sindicatele pentru 1.700 de concedieri. A fost stabilit planul de producție pentru 9 modele noi

Renault - acord cu sindicatele pentru 1.700 de concedieri. A fost stabilit planul de producție pentru 9 modele noi
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 dec 2021

Negocierile dintre grupul francez Renault și sindicate, pe marginea restructurării companiei, au ajuns la un final care prevede o limită de 1.700 de persoane disponibilizate. În schimb, constructorul francez se obligă să aducă în producția locală nu mai puțin de 9 modele noi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Renault și angajații au semnat un acord, denumit „Re-Nouveau 2025”, privind viitorul uzinelor sale din Franța, astfel încât să poată fi atinse obiectivele planului de restructurare asumat în urmă cu un an și jumătate și care presupunea o serie de disponibilizări ale angajaților dar și o reducere a costurilor cu până la 2 miliarde euro. Trei dintre federațiile sindicale din companie au semnat acordul care prevede concedierea a 1.700 de persoane, o reducere de la 2.000 cât își propusese compania, și menținerea unei producții ridicate pentru fiecare din uzinele din Franța, cu alocări corespunzătoare de modele noi. Disponibilizarea personalului se va face treptat, în următorii doi ani, însă cea mai mare parte va fi făcută anul viitor. Întreg procesul de reducere a personalului se va face pe principiul voluntariatului cu plăți compensatorii.

În același timp, Renault a fost de acord să angajeze 2.500 de persoane, dintre care 2.000 direct pentru uzinele franceze.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Planul de restructurare a companiei prevedea 15.000 de locuri de muncă eliminate, la nivel global, din care 4.600 în Franța, precum și o reducere a capacității de producție cu 18%.

Pentru a menține producția la nivelul agreat, Renault va introduce în fabricație nouă modele noi, iar nivelul de producție asumat va fi de 700.000 de vehicule, în Franța.

Cele trei sindicate care au semnat acordul reprezintă 79% din personalul care lucrează în uzinele și în sediile Renault. Un al patrulea sindicat a respins planul.

Printre punctele asumate de constructor este cel referitor la menținerea în funcțiune a tuturor locațiilor de producție, uzine, centre logistice, uzine de componente și accesorii, precum și a centrelor de inginerie. O parte a angajaților vor fi recalificați pentru a putea lucra pe linii ale vehiculelor electrice.

Dintre cele nouă modele asumate, cele mai multe vor fi electrice, fără ca acestea să fie detaliate.

FOTO & VIDEO Toyota va invada piața auto cu 30 de automobile complet electrice. Primele 16, prezentate simultan la Tokyo CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Toyota va invada piața auto cu 30 de automobile complet electrice. Primele 16, prezentate simultan la Tokyo

Hub-ul electric Electricity din nordul Franței va construi Megane E-Tech, Renault 5 EV, Kangoo electric van, un nou SUV electric, precum și „un nou vehicul care este într-un stadiu incipient”, cel mai probabil Renault 4L.

În uzina din Cleon se va produce un motor electric și alte componente și accesorii ale acestuia, după ce va fi făcută retehnologizarea de la motoare pe combustie.

În uzina din Le Mans vor fi produse șasiuri pentru viitoarele automobile.

În Dieppe și Sandouville vor fi produse un nou model Alpine și o versiune electrică a vanului Traffic.

În Batilly va fi produs viitorul Master, precum și un alt vehicul, „al unui partener”.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault concedieri
acord sindicate renault
masini electrice renault