FOTO Al doilea model electric Volkswagen, SUV-ul ID.4, a intrat în producție

FOTO Al doilea model electric Volkswagen, SUV-ul ID.4, a intrat în producție
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 aug 2020

Volkswagen a anunțat că producția celui de-al doilea automobil electric dezvoltat pe platforma MEB a demarat la uzina din Zwickau, Germania. Premiera mondială va avea loc luna viitoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Carrefour deschide primul hipermarket din Târgoviște și aduce opțiuni multiple de cumpărare, online și offline CITEȘTE ȘI Carrefour deschide primul hipermarket din Târgoviște și aduce opțiuni multiple de cumpărare, online și offline

Primul SUV complet electric din istoria mărcii Volkswagen va fi lansat în acest an și a intrat deja în producție în uzina în care este fabricat și ID.3, la Zwickau, Germania. Volkswagen vrea, astfel, să ia fața celui mai mare producător de vehicule electrice din lume, Tesla, care are deja patru modele în gamă, din care două crossovere, și pregătește altele noi.

Al doilea automobil electric al VW, din noua generație dezvoltată pe platforma modulară electrică, se numește ID.4, și va fi un SUV de clasă compactă. Premiera mondială va avea loc în luna septembrie, în cadrul unui eveniment care va ține locul tradiționalei lansări de la Slaonul din Paris, anulat.

Pandemia Covid-19 transformă comerțul. Achizițiile online vor cunoaște o creștere fără precedent CITEȘTE ȘI Pandemia Covid-19 transformă comerțul. Achizițiile online vor cunoaște o creștere fără precedent

„Cu ID.4, Volkswagen adaugă un vehicul complet electric în clasa SUV-urilor compacte, segmentul cu cea mai mare creștere în lume”, a declarat Ralf Brandstatter, CEO VW. „După ID.3, acesta este al doilea model bazat pe matricea modulară electrică (MEB). Mai departe, mașina va fi construită și vândută în Europa, în China și, mai tîrziu, în SUA de asemenea. Astfel scalăm platforma MEB global și realizăm fundația economică pentru succesul familiei noastre ID”.

Ralf Brandstatter, CEO VW

Ralf Brandstatter, CEO VW

„Suntem în grafic cu transformarea mărcii VW în procesul de e-mobilitate. Date fiind provocările sociale majore din lunile recente, startul de succes al producției de serie a ID.4 este un rezultat de execepți, așa că aprecierile mele și mulțumirile merg în special la echipa VW din Saxomia și la toți membrii echipei ID. Al doilea model al familiei ID deja iese de pe linia de asamblare acolo unde, cu puțin timp în urmă, erau construite doar mașini cu combustie”, a declarat și Thomas Ulbricht, director E-Mobility în cadrul VW.

Uzina din Zwickau joacă un rol esențial în procesul de transformare a gamei VW. Fabrica este prima din cadrul companiei care este convertită complet pentru producția de vehicule electrice, în urma unei investiții de 1,2 miliarde euro. Procesul de conversie se va încheia în acest an. Anul viitor, primul în care va produce exclusiv vehicule electrice, va produce 300.000 de automobile, bazate pe platforma MEB, și va deveni cea mai mare fabrică de mașini electrice din Europa. Modelul ID.4 va fi produs și în China, în uzina Anting, unde au început procedurile de preproducție. În SUA, producția acestui model va începe în 2022, în uzina din Chattanooga.

BMW și MINI se bat cu Tesla și Porsche, la Transylvania Classic, competiție pentru vehicule istorice și mașini electrice CITEȘTE ȘI BMW și MINI se bat cu Tesla și Porsche, la Transylvania Classic, competiție pentru vehicule istorice și mașini electrice

Din punct de vedere tehnic, SUV-ul ID.4 va atinge performanțele reușite de modelele Tesla, cu o autonomie de 500 km. Prima versiune ce se va lansa pe piață ca avea un singur motor și tracțiune spate, ulterior fiind programată și versiunea 4x4, cu două motoare. Compania nu a dezvăluit aspectul noului model, până acum, însă fotografii ale acestuia au apărut deja pe Internet. Mașina are un design inspirat de conceptul ID Crozz, prezentat de VW în urmă cu 3 ani. 

Volkswagen precizează că pentru producția de vehicule electrice sunt implicați aproximativ 100.000 de angajați, atât la Zwickau, cât și la uzinele de componente din Brunswick, Kasse, Salzgitter și Wolfsburg, unde sunt fabricate motoare electrice sau sisteme de baterii.

Volkswagen Group a anunțat că investițiile pe care le va face pentru tranziția la propulsia electrică se ridică la 33 de miliarde euro, până în 2024, din care 11 miliarde au fost alocați numai mărcii VW. În 2025, marca și-a propus să atingă un volum de 1,5 milioane de mașini electrice. 

(Nota redacției: Automobilul care apare în imaginile video este ID.3, care este produs în aceeași uzină din Zwickau, Germania)

 

viewscnt
Afla mai multe despre
vw id.4
premiera id.4
lansare id.4
masini electrice