VIDEO&FOTO Carlos Ghosn este liber după 108 zile de arest. Scrisoare către familie și prieteni

VIDEO&FOTO Carlos Ghosn este liber după 108 zile de arest. Scrisoare către familie și prieteni
scris 6 mar 2019

Carlos Ghosn a fost eliberat din arest, după ce a achitat o cauțiune de 1 miliard de yeni (9 milioane de dolari).

Fostul președinte al Nissan și Renault a ieșit din arest, având fața acoperită cu o mască și părând foarte slăbit. Judecătorii au admis cererea avocaților de eliberare pe cauțiune, în condiții foarte stricte: domiciliu prestabilit, acces limitat la internet și supraveghere video aproape permanentă.

Ceea ce este aproape sigur este faptul că Ghosn va putea participa la ședințele Consiliului de Adminsitrație al Nissan, în care este încă director. El a transmis deja o declarație pe email în care spune că „este recunoscător familiei și prietenilor care u fost alături de el în această teribil chin”.

EXCLUSIV FOTO Renault Logan facelift - surprins în probe, cu noile blocuri optice, pe străzile din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Renault Logan facelift - surprins în probe, cu noile blocuri optice, pe străzile din România

El mai mulțumește organizațiilor și activiștilor pentru drepturile omului din Japonia și din alte țări „care au luptat pentru prezumția de nevinovăție și un proces corect”. Carlos Ghosn își reafirmă nevinovăția și determinarea pentru „o viguroasă apărare proprie într-un proces corect împotriva acuzațiilor fără merit și fără substanță”.

VIDEO&FOTO Carlos Ghosn este liber după 108 zile de arest. Scrisoare către familie și prieteni

Condițiile cauțiunii prevăd obligația de a nu părăsi Japonia, acceptul de instalare de camere în casa în care va locui și acceptul de a nu contacta alte persoane din afară. În timpul zilei, Ghosn poate sta la biroul avocaților și poate folosi un telefon de tip vechi care poate fi folosit doar pentru apeluri, nu pentru accesarea internetului sau pentru trimiterea de emailuri.

FOTO Skoda a anunțat numele celui de-al treilea SUV pentru Europa. Lansarea va fi la Geneva CITEȘTE ȘI FOTO Skoda a anunțat numele celui de-al treilea SUV pentru Europa. Lansarea va fi la Geneva

„Ghosn a părut nefericit din cauza condițiilor de cauțiune” a spus avocatul său, care a precizat că nu va putea folosi un computer decât la biroul avocaților.

El va putea participa la ședințele Consiliului de Adminsitrație dacă judecătorii îi vor permite asta, atât la Nissan, cât și la Mitsubishi și Renault, deoarece el și-a păstrat calitatea de membru (director), funcție pe care numai acționarii o pot anula.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
carlos ghosn
renault
arestare ghosn
allianta renault nissan mitsubishi