VIDEO&FOTO Toyota a prezentat în premieră noul SUV Yaris Cross

VIDEO&FOTO Toyota a prezentat în premieră noul SUV Yaris Cross
scris 24 apr 2020

Toyota a lansat în sfârșit SUV-ul de mici dimensiuni, destinat pieței europene, model care era programat să aibă premiera mondială la Geneva.

Toyota Yaris Cross este cel mai nou automobil din portofoliul japonezilor, acesta fiind prezentat în premieră, la aproape două luni de la momentul la care ar fi trebuit să aibă premiera mondială. Modelul va fi disponibil pe piață abia anul viitor, după cum anunță compania.

Toyota intră cu Yaris Cross în segmentul SUV-B, acolo unde mai are un model, CH-R, și acolo unde se află și Dacia Duster (care este unul ditnre cele mai mari și printre puținele cu trațciune integrală), dar și alte SUV-uri populare pe continent, începând cu Renault Captur, VW T-Roc sau Peugeot 2008, precum și nou lansatul model Ford Puma, fabricat la Craiova.

Yaris Cross a fost dezvoltat special pentru piața europeană, după specificații și pe baza unor studii ale publicului, și va fi produs la uzina mărcii din Franța, în Valencienne, cu un volum de 150.000 de unități anual, după cum a anunțat compania, alături de modelul cu care va împărți platforma și numele, Yaris. Toyota spune că modelul va fi vândut și în Japonia și Australia, însă pentru aceste piețe va fi produs în Japonia.

Renault și Dacia au început să vândă online mașini cu livrare la domiciliu și plata integrală online CITEȘTE ȘI Renault și Dacia au început să vândă online mașini cu livrare la domiciliu și plata integrală online

Toyota mai precizează că mașina va fi disponbilă cu un motor full hibrid la lansare, bazat pe motorul 1.5 litri , cu 116 CP. Ca o trăsătură importantă va fi tracțiunea integrală, ce va fi disponibilă ca opțiune pe care puține modele din acest segment o au. Consumul va fi unul specific unei mașini hibrid: 90 g/km pentru versiunea cu tracțiune față și 100 g/km pentru AWD.

Din punct de vedereal dimensiunilor, Cross va fi cu 24 de cm mai lungă decât Yaris, respectiv 4,18 metri, dar și mai înaltă cu 9 cm. Va avea un ampatament identic, 2,56 metri. Desingul său, așa cum reiese din fotografiile publicate de Toyota, preia o serie de elemente de la modelele mai mari, dar se situează în zona designului fluid, asemănător cu cel al lui Ford Puma.

VIDEO&FOTO Toyota a prezentat în premieră noul SUV Yaris Cross

VIDEO&FOTO Toyota a prezentat în premieră noul SUV Yaris Cross

VIDEO&FOTO Toyota a prezentat în premieră noul SUV Yaris Cross

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota yaris cross
toyota suv
premiera suv yaris