Thierry Bollore, CEO Renault Group: Fuziunea cu Fiat Chrysler este de domeniul trecutului

Thierry Bollore, CEO Renault Group: Fuziunea cu Fiat Chrysler este de domeniul trecutului
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 13 sep 2019

Fuziunea dintre Renault și Fiat Chrysler Automobiles „este în trecut”, a declarat Thierry Bollore, CEO al Renault Group, la Salonul Auto din Frankfurt, susținând că nu au mai existat discuții cu italienii.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

 „Nu mai vorbim unii cu ceilalți, asta este în trecut, oferta a fost pe masă, dar nu mai este pe masă”, a spus Bollore la conferința de presă cu ocazia lansării noii generații Captur. Șeful Renault a mai spus că este sigur că FCA regretă că nu a primit acces la platforma CMF a Alianței Renault Nissan, care ar urma să echipeze 70% din autovehiculele alianței până anul viitor.

Negocierile pentru o fuziune între cele două companii s-au blocat, după ce Nissan a refuzat să susțină această fuziune în ședința acționarilor. Din acest motiv, statul francez, acționar al Renault, a spus că nu poate accepta o fuziune fără cordul tuturor acționarilor. FCA și-a retras oferta și a făcut comentarii referitoare la o eventuală decizie politică a Franței.

Salonul Auto de la Frankfurt: Renault vrea să lanseze un SUV electric de 10.000 de euro. Dacia, fără stand, întârzie cu lansarea noilor generații Sandero și Logan CITEȘTE ȘI Salonul Auto de la Frankfurt: Renault vrea să lanseze un SUV electric de 10.000 de euro. Dacia, fără stand, întârzie cu lansarea noilor generații Sandero și Logan

În ceea ce privește relația cu Nissan, Thierry Bollore nu a răspuns direct întrebărilor referitoare la demisia lui Hiroto Saikawa, spunând doar că pentru Renault, prioritară este revenirea Nissan, „pentru că o alianță nu poate fi sănătoasă dacă nu sunt sănătoși toți partenerii”.

El a mai precizat că găsirea unui nou CEO pentru Nissan este o problemă a Consiliului de Administrație și procedura se află în derulare. Thierry Bollore este membru al board-ului Nissan, din partea Renault, care este cel mai mare acționar al companiei japoneze.

Nissan a anunțat săptămâna aceasta că Hiroto Saikawa, CEO-ul companiei, a demisionat la cererea board-ului și va părăsi postul începând din 16 septembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
fuziune fca
renault fiat
thierry bollore
nissan
alianta renault nissan