VIDEO Mesaj de la Primăria Capitalei: Tot mai mulți bucureșteni aleg transportul public. La câți abonați a ajuns STB

VIDEO Mesaj de la Primăria Capitalei: Tot mai mulți bucureșteni aleg transportul public. La câți abonați a ajuns STB
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 dec 2023

Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu anunță că tot mai mulți bucureșteni aleg transportul public, dovadă fiind faptul că în primele nouă luni ale acestui an s-au vândut 1.767.369 abonamente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Numărul abonaților STB a crescut cu 251.688 față de aceeași perioadă a anului trecut, reprezentând o creștere de 16,61%.

Liderul de la Belgrad: Versiunea electrică a modelului Fiat Panda va fi produsă în Serbia CITEȘTE ȘI Liderul de la Belgrad: Versiunea electrică a modelului Fiat Panda va fi produsă în Serbia

"O veste și mai bună legată de cifrele STB, în primele 9 luni ale anului, este legată de scăderea numărului de amenzi date pentru neplata călătoriei. Digitalizarea plăților și noile funcționalități din aplicațiile STB (InfoTB și YouthTB) au dat rezultate și gradul de conformare a crescut. Veniturile din activitățile de control au scăzut cu 26,40%, fiind aplicate astfel mai puține amenzi călătorilor", scrie Bujduveanu.

În luna iulie, viceprimarul informa că peste un milion de abonamente STB au fost vândute în primele cinci luni ale anului, cu 213.782 mai multe față de aceeași perioadă din 2022. Totodată, în primele cinci luni din 2022 STB înregistra 14 milioane de călătorii, iar anul acesta în același interval numărul lor se cifrează la 17.657.284.

El menționa că încasările obținute din activitatea de control, în primele cinci luni ale anului, au scăzut cu 14,82% (s-au diminuat cu 380.400 de lei) față de aceeași perioadă a anului anterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
stb
abonati