VIDEO Ministrul Transporturilor a răbufnit pentru nesemnarea unui contract de autostradă: Suntem ca în Kafka. De ce blochezi un proiect extrem de important?

VIDEO Ministrul Transporturilor a răbufnit pentru nesemnarea unui contract de autostradă: Suntem ca în Kafka. De ce blochezi un proiect extrem de important?
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 feb 2024

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a răbufnit, într-o conferință de presă, pentru situația Subsecțiunii Chiribiș- Biharia a Autostrăzii Transilvania, arătându-se nemulțumit de unele blocaje juridice și de faptul că nu a fost încă semnat contractul pentru lucrări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

El susține că există temerea din partea constructorului câștigător că semnarea contractului i-ar anula alte procese cu statul.

VIDEO La solicitarea premierului Ciolacu, toate ministerele, inclusiv SPP-iștii care îl păzesc, vor utiliza automobile Duster CITEȘTE ȘI VIDEO La solicitarea premierului Ciolacu, toate ministerele, inclusiv SPP-iștii care îl păzesc, vor utiliza automobile Duster

„Situația trebuie să se deblocheze, suntem ca în Kafka. De doi ani este ca șoarecele și pisica. De ce blochezi un proiect extrem de important?”, a vociferat ministrul .

În vară, Grindeanu a anunțat că a fost desemnat câștigătorul licitației pentru construirea Subsecțiunii Chiribiș- Biharia a Autostrăzii Transilvania. După semnarea contractului, Asocierea de constructori români, Precon Transilvania SRL– Citadina 98 SA, va avea la dispoziție 785,21 milioane de lei, fără TVA și 24 de luni pentru a construi această subsecțiune, a adăugat el atunci.

Ministrul Transporturilor a mai spus că procedura pentru semnarea contractului, finanțat din fonduri europene nerambursabile, va putea fi demarată peste 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestații.

Ulterior au și fost contestații. Curtea de Apel București a respins contestația Strabag.

viewscnt
Afla mai multe despre
sorin grindeanu
licitatie
autostrada transilvania