VIDEO Pasajul de la Domnești: Prima porțiune asfaltată la primul giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei. Cum arată acum

VIDEO Pasajul de la Domnești: Prima porțiune asfaltată la primul giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei. Cum arată acum
scris 7 feb 2022

Pasajul de la Domnești, primul pasaj de tip giratoriu suspendat care va fi finalizat pe Centura Capitalei, ar urma să fie deschis traficului în acest an. După montarea tablierului metalic pentru giratoriu, recent s-a turnat și prima porțiune de asfalt pe una din rampele pasajului. Noi imagini din dronă arată exact avansul lucrărilor pe acest șantier început inițial în 2018 și care ar trebui finalizat în 2022.

În urmă cu câteva zile constructorul a așternut deja primul strat de asfalt pe rampa de coborâre spre Bragadiru, iar alte trei rampe constructorul continuă montarea elementelor prefabricate la zidurile de sprijin, scrie Hotnews.ro.

INTERVIU Josef Reiter, director BMW România: Aici este foarte mult potential în piață. Clienții din România au venituri mai mari decât media europeană. În România vindem cu susul în jos de-a dreptul! CITEȘTE ȘI INTERVIU Josef Reiter, director BMW România: Aici este foarte mult potential în piață. Clienții din România au venituri mai mari decât media europeană. În România vindem cu susul în jos de-a dreptul!

Secretarul de stat în Transporturi Ionel Irinel Scrioșteanu a informat că recent a fost dezafectată linia de medie tensiune paralelă cu Centura Capitalei spre Chiajna, pentru a se putea face racordarea rampei de urcare dinspre Chiaja cu Centura Capitalei.

În plus, de zilele acestea traficul dinspre Domnești spre București va fi deviat pe breteaua nou construită, în dreapta rampei spre București.

Lucrările la pasajul Domnești au fost reluate în vara lui 2020, după aproape doi ani de blocaje constante. Ultima problema fusese intrarea în insolvență a constructorului principal STRACO, însă șantierul și lucrările au fost preluate în sarcina subcontractorului Tracon.

Primele lucrări la pasajul de la Domnești au început în 2018 în baza unei autorizații de construire parțiale, dar restul proiectului s-a blocat din mai multe motive: proiectul tehnic a trebuit complet refăcut față de ce s-a scos la licitație pentru că Primăria Capitalei a cerut lărgirea zonei pasajului pentru a fi amplasat o linie de întoarcere a tramvaiului; utilitățile au fost relocate cu foarte mare dificultate; expropierile inițiale și cele suplimentare (ca urmare a modificării proiectului) au fost realizate cu mare întârziere; constructorul a intrat în insolvență.

Sursa video: Lumea privita de sus

viewscnt
Afla mai multe despre
pasaj domnești
centura