VIDEO Porsche a stabilit un nou record pe Nurburgring, cu Taycan

VIDEO Porsche a stabilit un nou record pe Nurburgring, cu Taycan
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 3 ian 2024

Un automobil Porsche Taycan preserie, condus de pilotul de dezvoltare Lars Kern, a reușit să obțină un timp record pentru un autombil electric al mărcii, depășind astfel precedentul record stabilit de un alt Taycan.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Testele Porsche cu un automobil Taycan preserie au adus un nou rezultat record pentru mașinile electrice ale constructorului german. Mașina condusă de pilotul Lars Kern a fost mai rapidă cu 26 de secunde față de modelul Taycan Turbo S Sport, echipat cu pachetul de performanță, care stabilise recordul anterior în luna august 2022.

VIDEO&FOTO Francezii au comparat ultimele generații Duster. Concluzia: Comandați Dacia Duster 2 cât mai puteți! CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Francezii au comparat ultimele generații Duster. Concluzia: Comandați Dacia Duster 2 cât mai puteți!

„Douăzeci și șase de secunde reprezintă o jumătate de eternitate în sportul cu motor. Timpul pe tur al lui Lars de 7:07:55 minute pe Nordschleife este senzațional, punând Taycan-ul în aceeași ligă cu hypercarurile electrice”, spune șeful liniei de modele, Kevin Giek.

„Am forțat cât de tare am putut, dar asta a fost cu adevărat tot ce puteam face”, a declarat pilotul Kern. Rezultatul de pe Nürburgring-Nordschleife a fost obținut pe circuitul pus la dispoziție exclusiv pentru acest test. Mașina a fost echipată cu roll-bar și scaune de curse, din motive de siguranță. mașina de testare a fost echipată cu ruloul prescris legal, împreună cu scaune cu cupe de curse.

Un robot Tesla a rănit un muncitor într-o uzină din Texas. Musk: Este rușinos ca mass-media să aducă în discuție o rană de acum doi ani CITEȘTE ȘI Un robot Tesla a rănit un muncitor într-o uzină din Texas. Musk: Este rușinos ca mass-media să aducă în discuție o rană de acum doi ani

Cei de la Porsche spun că mașina a fost cu 25 km/h mai rapidă decât Taycanul Turbo S Sport, pe sectorul Scwedenkreuz. Comparația plastică făcută de companie mai arată că în momentul în care Taycanul de preserie a trecut linia de sosire, modelul care stabilise recordul anterior abia ar fi trecut de intrarea pe Nordschleife. Distanța dintre cele două mașini ar fi fost la acel moment de 1,3 kilometri.

Recordul stabilit de un automobil electric pe circuitul Nurburgring aparține automobilului Rimac Nevera, cu un timp de 7:05:298 minute, o mașină care are strânse legături cu Porsche, prin intermediul mărcii Bugatti. Recordul a fost stabilit în 2023, în luna august și nu a fost depășit până în prezent.

Tesla a anunțat rezultatele pentru 2023, sub ținta stabilită de Elon Musk. Vânzările record din trimestrul 4, mai mici decât cele anunțate de BYD. Prima dată când compania chineză depășește Tesla CITEȘTE ȘI Tesla a anunțat rezultatele pentru 2023, sub ținta stabilită de Elon Musk. Vânzările record din trimestrul 4, mai mici decât cele anunțate de BYD. Prima dată când compania chineză depășește Tesla

Porsche a mai deținut un record de viteză pe acest circuit, pentru o mașină de serie, realizat de același pilot Lars Kern, cu modelul 911 GT2 RS MR, cu un timp de 6:38:835 minute, însă recordul a fost depășit de Maro Engel, care a pilotat un Mercedes-AMG One (6:30:705 minute).

De asemenea, Porsche deține recordul tuturor timpurilor pe Nurburgring, cu o mașină de curse, un Porsche 956, care a obținut un timp de 6:25:91 minute, în 1983, în timpul unei curse de anduranță, pe care nu a mai terminat-o, mașina fiind implicată în cele din urmă într-un accident.

viewscnt
Afla mai multe despre
record nurburgring
porsche taycan
record masina electrica