VIDEO Șeful Ford Europe încearcă să calmeze angajații din fabrica amenințată cu închiderea

VIDEO Șeful Ford Europe încearcă să calmeze angajații din fabrica amenințată cu închiderea
scris 24 iun 2022

Stuart Rowley, șeful Ford Europe, a înregistrat un mesaj video destinat angajaților de la uzina germană din Saarlouis, care a pierdut competiția pentru producția viitoarelor autovehicule electrice ale mărcii, în fața uzinei din Valencia. El a încercat să-i liniștească, spunându-le că o decizie privind închiderea fabricii nu a fost luată deocamdată, pentru că se caută soluții alternative.

Fabrica Ford din Saarluis, în care astăzi sunt asamblate automobile Ford, are doar câteva opțiuni în față, potrivit lui Stuart Rowley, care a transmis un mesaj video, ce a „scăpat” în presa germană. Ideile pe care conducerea le ia în calcul astfel încât să găsească un viitor uzinei nu sunt deloc încurajatoare: producție de componente pentru alte companii, unitate de reciclare a bateriilor, unitate de reciclare a vehiculelor electrice, fabrică pentru echipamente speciale, fabrică pentru producția de vehicule sau alte produse, ale altor mărci, activități în parteneriat cu guvernul landului Saarland.

Așadar, niciuna dintre activitățile propuse nu se încadrează în planul de producție de vehicule Ford, după cum reiese din mesajul pe care șeful Ford îl transmite angajaților.

Ford renunță la producția de automobile într-una din uzinele sale din Germania CITEȘTE ȘI Ford renunță la producția de automobile într-una din uzinele sale din Germania

Ford a anunțat, la finalul unei întâlniri de management, că a decis ca a doua uzină de automobile din Europa să fie cea din Valencia, după cea din Koln. A treia uzină va fi cea din Craiova, însă aceasta a fost vândută către Ford Otosan, care este deținută împreună cu partenerii turci de la Koc Holding.

Pentru uzina din Saarlouis, Rowley a spus că va forma o echipă specială care va discuta cu autoritățile landului Saarland.

Ford va produce la Koln primul său automobil electric dedicat pieței din Europa, pe o platformă a grupului Volkswagen, cu care a încheiat un parteneriat în urmă cu doi ani. Tot la Koln va fi produs și un al doilea model dezvoltat pe platforma modulară MEB, în timp ce la Craiova Ford Otosan va produce Puma electric, precum și două versiuni ale modelului LCV Courier, Transit și Tourneo, ambele electrice. 

O nouă scumpire pentru Dacia Spring: 3.300 de euro în plus, în doar un an. La cât a ajuns acum prețul pentru modelul lansat cu „sub 20.000 de euro”. CITEȘTE ȘI O nouă scumpire pentru Dacia Spring: 3.300 de euro în plus, în doar un an. La cât a ajuns acum prețul pentru modelul lansat cu „sub 20.000 de euro”.

Stuart Rowley, care a condus Ford of Europe, a primit funcția de Chief Transformation Officer în cadrul Ford Motor Co. și coordonează acum la nivel global întregul proces de divizare a companiei în mai multe structuri, în funcție de sistemul de propulsie. Compania vrea ca de acum înainte să nu mai pună accent pe business-urile regionale și a creat noi unități de business bazate pe propulsie: Model e și Blue, care se ocupă de mașinile electrice și de cele cu motoare cu combustie. Pe lângă cele două, a fost înființată și Ford Pro, care a preluat producția și vânzarea de vehicule comerciale, structură care a inclus și uzina din România. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ford saarlouis
ford inchidere fabrica
ford craiova