VIDEO Sute de familii din orașul american Phoenix vor putea testa mașinile autonome ale Waymo

VIDEO Sute de familii din orașul american Phoenix vor putea testa mașinile autonome ale Waymo
scris 26 apr 2017

Locuitorii din orașul Phoenix, Arizona se vor putea duce la serviciu cu mașini autonome. Waymo, subsidiara specializată în tehnologii de condus autonom a grupului Alphabet, caută câteva sute de familii pentru un program în care vor fi testate 600 de automobile fără șofer, a anunțat compania.

“Vrem ca tehnologiile noastre să fie experimentate de cât mai mulți oameni și vrem ca automobilele fără șofer să fie disponibile cât mai curând unui număr tot mai mare de comunități”, potrivit Waymo.

Pentru a face posibil acest lucru, compania a anunțat că își extinde flota de mașini autonome cu încă 500 de modele Chrysler Pacifica Hybrid, pe lângă cele 100 de minivanuri existente.

Mașinile autonome ale Google, testate pe o distanță de peste 3,7 milioane de kilometri CITEȘTE ȘI Mașinile autonome ale Google, testate pe o distanță de peste 3,7 milioane de kilometri

Participanții vor putea folosi mașinile autonome pentru a se deplasa la serviciu sau școală, dar și pentru ieșiri în oraș. Un șofer Waymo va fi prezent în permanență pe durata deplasărilor, pentru a putea monitoriza și prelua controlul mașinii în caz de nevoie.   

Waymo, fosta divizie auto a Google, a devenit o companie de sine stătătoare în decembrie 2015. Până în prezent, mașinile autonome ale companiei au fost testate pe o distanță totală de peste 3,7 milioane de kilometri.

viewscnt
Afla mai multe despre
waymo
masini autonome
program
teste
google